На Закарпатті виявлено 100 неякісних медпрепаратів

5
0

за місяць

Депутати Закарпатської обласної ради прийняли 5 листопада на черговій сесії звернення до Кабінету міністрів та Верховної Ради України при формуванні цін на ліки враховувати три показники: ціну виробника, оптову націнку і величину роздрібної націнки.

За словами депутата Івана Балоги, на сьогодні, при перевірці аптечних закладів, фіксується тільки націнка власне аптеки, за що страждають прості працівники. І не береться до уваги інші фактори, які впливають на кінцеву вартість, а саме – за якою ціною медпрепарати закуповувалися та скільки "накинули" оптовики. "Сьогодні крайніми по вартості ліків в аптеках роблять аптекарів та власників аптек", – наголосив Іван Балога. 

Тим часом в області за перші два дні перевірок зафіксовано 7 випадків підвищення цін на ліки у межах 20-30 копійок. Про це на сесії повідомив заступник начальника Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Петро Яцук. Ще двадцять суб’єктів інспекція перевіряла вчора, 4 листопада і порушень не виявила.

Інша проблема стосовно медпрепаратів, актуальна сьогодні в області, — продаж підробок. За словами Петра Яцука, за місяць інспекцією виявлено 100 неякісних препаратів, а також 8 повідомлень про фальсифікацію препарату "Мезим-форте".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також