На Закарпатті затримали нелегала та вилучили старовинні ікони

9
0

Черговий раз підтвердили свій професіоналізм прикордонники відділу «Тиса», коли 15 січня до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Тиса» прибув вантажний автомобіль марки „МАН” з напівпричепом під керуванням громадянина України, який прямував до однієї з країн Західної Європи.

 

Під час проходження прикордонно-митного контролю у складу прикордонного наряду виникли сумніви щодо правдивості слів водія, про те, що він крім вантажу в напівпричепі і особистих речей в салоні авто більше нічого не перевозить.  Старшим прикордонних нарядів було ініційовано  проведення  спільного з представниками митниці огляду зазначеного автомобіля та вантажу. В ході проведення огляду було виявлено приховані від прикордонного–митного контролю цигарки  вітчизняного виробництва марки «Marlboro Gold Original» в кількості 100 пачок, які знаходились в пустотілому просторі за декоративною обшивкою задньої стінки кабіни тягача.
Сума оцінки цигарок склала 1200 гривень, а транспортний засіб «потягнув» на суму майже 250 000 гривень.
 
Також результативно минули останні вихідні для прикордонників відділу «Чоп – пасажирська станція», які відзначились двома затриманнями. У першому випадку результатом службової прикордонників даного підрозділу стало виявлення у громадянки Російської Федерації, яка рухалась з Угорщини на Батьківщину, двох старовинних ікон, які можуть становити історичну та культурну цінність. Ікони вилучені представниками митниці.
 
В другому випадку завдяки пильності прикордонного наряду під час контролю потягу «Харків - Ужгород» було помічено та затримано особу азіатської зовнішності, яка намагалась уникнути зустрічі з прикордонниками. В результаті затримання з’ясувалось, що дана особа без документів, країною свого громадянства називає В’єтнам, а пунктом призначення його подорожі мала стати Словацька Республіка. Але тепер його долю буде вирішувати суд.
 
І наостанок додам, що в результаті затримання двох громадян України, які намагались перетнути кордон за недійсними документами в пунктах пропуску «Тиса» та «Ужгород», скарбниця держави може поповнитись на суму від 3400 до 6800 гривень – рішення прийматиме суд.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також