На Закарпаття пестицидів стало менше

7
0

Запорізьке підприємство вже вивезло для знешкодження 18 тонн пестицидів, які знаходилися на території Закарпатської області

Запорізьке підприємство вже вивезло для знешкодження 18 тонн пестицидів, які знаходилися на території Закарпатської області. На такі роботи у 2006 році передбачено 450 тисяч гривень з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

До речі, на Закарпатті “зберігається” ще 253, 966 тонни отрутохімікатів. За останніми підрахунками, їх утилізація обійдеться в 3, 5 мільйона гривень. Ці відходи накопичувалися на території області ще з радянських часів. У 2003-2004 роках їх контейнеризували, однак контейнери вже почали руйнуватися. Ще ж маємо 3 лісохімічні комбінати. Тільки на території колишнього Виликобичківського лісохімкомбінату у залізничних цистернах та дерев’яних ємностях лежить 1250 тонн продуктів лісохімічного виробництва й відходів мазуту. Всі ці небезпечні речовини зберігаються просто неба, у дірявих цистернах, з яких отрута витікає в землю. Проби ґрунтів з території Великобичківського ЛХК показують, що вміст фенолів у воді тут перевищує допустимі норми в 1610-6420 разів.

На спільному вересневому засіданні колегій Мінприроди та Закарпатської облдержадміністрації було вирішено інвентаризувати всі хімічні засоби захисту рослин у районах області та визначити їх склад. А відтак утилізувати. Як відомо, до кінця року очистять Перечинський, Великоберезнянський, Іршавський райони.

Прес-служба ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також