На закриття Солотвинського рудника витратять ще 10 мільйонів

3
0

ДП «Солотвинський солерудник» наприкінці 2011 року за результатами тендерів уклало низку угод на роботи по консервації шахт на загальну суму 10,02 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

 

ТДВ «Інститут гірничо-хімічної промисловості» отримає 0,25 млн грн. за наукові дослідження в галузі геологічних наук. Решту 9,77 млн грн. отримає ТОВ «Україна-Транссервіс» за буріння гідроспостережних свердловин та роботи по консервації шахти №9.
 
Нагадаємо, в листопаді «Солотвинський солерудник» уклав угоди на консервацію шахт на суму 9,85 млн грн.
 
В 2010 році було прийнято рішення про неможливість врятування «Солотвинського солерудника» від затоплення ґрунтовими водами. До підземних виробок копальні, в якій знаходились підземні відділення Української та Закарпатської алергологічних лікарень, безконтрольно надходила вода. Через це на поверхні утворились карстові провалля, які призвели до переселення мешканців села Солотвино в Тячівський район за 100 млн грн.
 
За даними спеціалістів, катастрофа сталась через брак уваги до проблеми. У 2010 році не було фінансування робіт щодо проекту консервації шахти №9 та захисту шахти №8. Якби шахту взялись рятувати в 2003-2004 роках, то тоді ще можна було вирішити проблему, причому з затратою порівняно незначної суми коштів – в межах 12 млн. грн. За висновками науковців, лише на консервацію однієї шахти необхідно близько 100 млн. грн. Консервації потребують обидві шахти (№ 8 та № 9) ДП «Солотвинський солерудник».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також