Нардепи готують закон про кримінальну відповідальність за подвійне громадянство

1
18

Наявність другого паспорту хоч і заборонено, але ніякого покарання за це немає, так, депутати вирішили закрити цю прогалину.

Один з народних депутатів заявив, що він з групою інших депутатів працює над  удосконаленням законодавства в частині позбавлення українського громадянства осіб, які отримали громадянство інших країн і введення кримінальної відповідальності за подвійне громадянство, пише КП в Україні.

За його словами, ідея вдосконалити законодавство виникла після аналізу ситуації з масовою роздачею українцям паспортів інших держави, як на сході країни, так і на заході.

 - Саме масова роздача російських паспортів і відповідно створення п'ятої колони передувало окупації Криму і початку війни на Донбасі. Зараз маємо факти масової видачі угорських паспортів на українському Закарпатті, румунських та молдавських на Південній Буковині та навіть польських на Волині і Західної України. З огляду на відверто антиукраїнську діяльність однієї з провідних угорських партій "Йоббік", територіальні претензії до України, які дозволяє собі висловлювати лідер правлячої Ліберальної партії Молдови Міхай Гімпу і дії польських шовіністів, ми українці повинні діяти швидко і ефективно, - пояснив депутат..

Адвокати розповідають, що подвійне громадянство на даний момент не заборонено, а не дозволено. За приховування інформації про отримання паспорта іноземної держави немає кримінальної відповідальності. Є тільки адміністративна,

Ставши громадянином іншої країни, у правових відносинах з Україною людина залишається її громадянином. Тобто Україна просто не визнає друге громадянство. Єдине, тим, хто перебуває на державній службі, може загрожувати звільнення і також адміністративна відповідальність.

За неофіційними даними, які наводяться в пресі, паспорта двох, а то й трьох держав сьогодні мають кілька сотень тисяч українців.

А от відомий співак, мукачівець лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук виступив з ініціативою введення подвійного громадянства в Україні.

За його словами, така ідея йому прийшла після того, як до нас не зміг приїхати працювати відомий словацький реформатор Іван Міклош.

Коментарі

5
55

можете ня поцільовати у гузицю усією радою з кабміномпрограмма максимум шо ми можете зробити.ідіоти убогі

Б
Баламут....

......Мосийчук та його кампанія нич не робила та і не буде робити.Питання....а скільки грошей вони через суди повернули за 2 роки в казну Держави?.Вітповіть...менше 1 одного вітсодка з вкрадених грошей попередниками.

КВ
Ковтун Василь Дмитрович

Гутта би вас побила, оби вас побила народні депутати, нічим вам зайнятися. Спочатку свої іноземні паспорти покладіть на стіл, та подумайте чого народ міняє своє громадянство.

Й
Йоні

Та нич з того не вийде.Чистий піар.У кожного з депутатів,прокураторів,суддів,цольників та " власть імущих" в кишені товсту ляшку гріє не один паспорт.Собі обрізання не зроблять.Так,попи..ть з трибуни і забудуть.

СК
Степан Крук

Спокійно! Вони передумали карати за подвійне громадянство. Хочуть всім видати дипломатичні паспорти, щоб люди лишалися громадянами лиш Укрїани. Все буде добре- куди захочемо , туди поїдемо, ще й командіровочні нам заплатять!

Р
робот

нич не буде з того , просто неможливо буде саджати громадян європейських країн за те що вони мають Український паспорт

У
ужгородець

Ой 11.10.2016 10:51 Спокойно. Никто ничего не проголосует. У них у каждого по три гражданства. Будуть сажати за два - а не за три

Г
Громадянину

Всіх хто має подвійне громадянство слід строго наказувати, якщо потрійне і більше нагороджувати, бо інакше країна може залишитись майже без верховної ради, кабміну і керівництва держави, останні і довели народ до того, що прості люди вимушені втікати за кордон від неможливості вижити на Україні.

L
lost

Популізм і самопіар, не більше. Нич з того не буде.

СЦ
Смішно це

Самі себе будуть переслідувати? Гнила держава,гнила влада...Тьфу на таку країну..

В
Вася

Коли несли на ношах в сізо того Мосійчука то тоді пожалівим його, але вижу хлоп неадекватний. Юлішка тоже на чучії ся возила, а тепер здоровеє здорового. Треба всіх тих депутатів в АТО

ЙЗ
Йоні з Доброні

Це був би їх останній закон. У нас цілоє село має паспорти і що ?? Всіх будуть сажати ??? Поспішили ми з асфальтом, треба було вісх депутатів у тот асфальт закатати. Вони шуткують з бомбою

М
Микола

Ага цікаво як будуть саджати за грати громадян ЄС Польші,Румунії,Угорщини.....І головне що на це скажуть ці держави...Нехай Мосійчук який придумам сись бреда краще іде в АТО

P
ProRocK

і слуги народні почнуть звичайно з себе.... насмішили "роздача російських паспортів і відповідно створення п'ятої колони передувало окупації Криму і початку війни на Донбасі" редакція ви головою вдарилися? чи може перед тим як кричати "москаляку на гілляку" треба було думати про наслідки? Чи може треба було у всіх українців запитати, а не лише львівських, франківських, волинських хлопів питати(які сплять і бачать як до нас прийде ойропа і життя саме по собі почнеться) будуть якісь адекватні відповіді? ні не будуть ... а буле лише випльовування останньоі желчі...

ЗА
Зам.начальника адміністрації

У мене і сімї є паспорти Вануату і Домініки. Теж саме у всіх депутатів, суддів, прокурорів, митників і інших вищих київських чиновників і т.д. Та шо нас всіх посадять? Чи лиш показово жебраків Іванів які собі паспорт зробили аби піти на зароботки щоб сімя з голоду не здохла десь в горах?

О
Ой

Спокойно. Никто ничего не проголосует. У них у каждого по три гражданства.

Т
Тарас

"Один з народних депутатів ....., з групою інших депутатів..." не мають чим зайнятися, от і займаються дурнею.

Г
Громадянин

А влада ніколи незадумувалася чому люди беруть паспорт іншої держави

Читайте також