Не забудьте: о 4-й ранку в день виборів Україна переходить на "зимовий час"

17
0

Обережно, бо пристрої з операційною системою Android можуть не спрацювати

У ніч з суботи на неділю, 26 жовтня 2014 року, Україна традиційно переходить на так званий «зимовий час".

Стрілки годиннків в Україні переводять в останню неділю жовтня. Цього року така нагода припала на день, коли у нашій країні відбуватимуться вибори до Верховної Ради. Тож, перевівши стрілку годинника на годину назад, зможемо довше поспати.

Просто о 4-й ранку стрілки годинників слід перевести на 1 годину назад. А час на різноманітних електронних приладах, моніторах комп’ютерів, мобільних пристроїв о 04:00 ранку має показувати 03:00.

Це не означає, що слід спеціально для цього прокидатися й переводити свої годинники. У більшості сучасних приладів та гаджетів це відбувається автоматично.

Однак компанія Google вже попередила своїх клієнтів, що після переходу на зимовий час, який відбудеться 26 жовтня, пристрої на операційній системі Android можуть функціонувати неправильно. Відповідно ця операційна система не зможе самостійно перевести годинник на годину назад.

Слід нагадти, що сезонне переведення годинників регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України".

Перехід на «зимовий» час і назад на «літній» регулярно відбувався в СРСР та Україні з 1981 року. З метою економії електроенергії він з 1908 року і понині застосовується у понад 100 країнах світу.  А саме у останню неділю березня - на годину вперед, в останню неділю жовтня - на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

Натомість такі країни, як Японія, годинники не переводять – просто навесні та восени на годину зміщують початок робочого дня в офіційних установах та на підприємствах.

На території України діє східно-європейський час: UTC+2 - взимку (листопад-березень), UTC+3 - влітку (квітень-жовтень). Київський час відрізняється на 1 годину від європейського і влітку на 1 годину від московського.

Натомість деякі медики переконують, що переведення стрілок туди-сюди — з літнього на зимовий і навпаки — погано відбивається на здоров’ї людей, призводить до стресових ситуацій, збільшується кількість інсультів-інфарктів. Більшість людей вважає, що перехід на зимовий час вибиває їх з колії. 

Мукачево.Net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також