Нелегітимний керівник мукачівського ТОВ розтратив понад 3 млн. грн. коштів підприємства

3
0

Слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 КК України, стосовно в.о. генерального директора мукачівського товариства з обмеженою відповідальністю "Н" (сфера діяльності – виробництво дерев’яних будівельних конструкцій та столярних виробів) мешканця м.Запоріжжя Іванова (прізвище змінено).

Встановлено, що у січні 2009 року іноземна компанія "К", будучи засновником мукачівського товариства, призначила на посаду генерального директора громадянина Петренка (прізвище змінено), звільнивши з посади попереднього керівника.

У вересні 2009 р. Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду повноваження Іванова як керівника мукачівського ТОВ були зупинені.

Усвідомлюючи себе звільненим, всупереч посадовим інструкціям, затвердженим рішенням Правління, громадянин Іванов незаконно відкрив поточний рахунок в одному з банків, на який у жовтні 2009 р. надійшли грошові кошти – відшкодоване бюджетне ПДВ в сумі 3,022 млн. грн.

Згодом Іванов, продовжуючи свій злочинний намір, будучи позбавленим права на розпорядження коштами товариства, незаконно, користуючись правом банківського підпису, розтратив вищезгадану суму, чим заподіяв підприємству збитків в особливо великих розмірах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також