Неофіційно: в одного з лідерів боротьби за крісло мера Берегово - угорське громадянство

7
13

Як стало відомо з неофіційних джерел, в одного з лідерів виборчих перегонів за крісло міського голови Берегова - окрім українського, наявне і громадянство Угорщини.

Згідно з Конституцією України, подвійне громадянство в нашій державі не визнається, а тим паче такий громадянин не може брати участі у виборах. Згідно з Законом України „Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” - "Депутатом сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради, сільським, селищним, міським головою може бути обраний громадянин України, який має право голосу і на день виборів досяг 18 років".

А у статті 45 "Скасування рішення про реєстрацію кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови" однією з об'єктивних причин є "припинення громадянства України кандидата".

Отже, якщо буде доведено, що в одного (або кількох) кандидатів на посаду міського голови Берегова наявне інше громадянство - рішення виборчої комісії про їх реєстрацію в якості кандидатів на посаду голови міста, згідно з законодавстом України, може бути скасоване.

Нагадаємо, вибори міського голови відбудуться 2 червня. На них змагатимуться висуванець угорськоїх партії УМДС Золтан Бабяк, якого підтримала ПАртія Регіонів, та представник демократичних сил, кандидат від Єдиного Центру Ольгна Бізіля.

Коментарі

М
Михаил

Венгерское гражданство, юридическое сопровождение, полный пакет документов, подача в Будапеште. Михаил 0985649391, bodnarmihaly1980@gmail.com

ДН
Діджей на радіо

Наступною буде новина, що один з кандидатів гей... - є й такий, серед "технічних кандидатів"

В
Віктор

Якщо громадянин України має громадянство іншої країни - де-факто, він зрадник, і громадянином України називатися не має права, і тим більше балотуватися на виборах.

R
rrr

бізіля пародія закарпатського політикуму. без балог вона ніхто, а просто душевно хвора, як мукачівська деркачка. ЄЦ веде власну політику "жодене місто не може бути без власної баби Параски"!

1
11

Гей не гей, але з голубої команди!

В
Виборець

Як розпочалась виборча каспанія чомусь "найдостойніший" кандидат перестав їздити на сірій "BMW" кольору металік з угорськими номерами. Висновки робіть самі!!!

М
мкчв

Наступною буде новина, що один з кандидатів гей...

1
12

про просту особу може і не дасть, а про посадівця - представника держави дасть! та ви читачі та інші не хвилюйтеся - не маєте угорського громадянства, то й спіть собі спокійно.

1
12

про просту особу може і не дасть, а про посадівця - представника держави дасть! та ви читачі та інші не хвилюйтеся - не маєте угорського громадянства, то й спіть собі спокійно.

В
Виборець

Це все пусті балачки, зараз будуть говорити всяку дурницю. Люди вже на такі речі просто не ведуться людям треба факти. Неофіційно, дайте запит буде офіційно і знімете кандидата з виборів і поставимо крапку на цьому питанні.

Ч
читач

і справді... змахує на дешеву провокацію і чорний піар. дивно, шо цю тему ще на парламентських виборах не використовували... видно, балоги розуміють, що програють, якщо вже починають користуватися такими методами. тільки навряд чи вони їм допоможуть

RV
Rusyn Val

Гола,спекуляційна провокація.Трактувати закони ТАК по тупому можна тільки у нас.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

спочатку докажіть... чи дасть мзс уогщини інфу про особу при запиті без дозволу людини на якого дали запит? сепкулюйте на здоровля)))

Читайте також