Незабаром усі закарпатські школи можуть закрити

5
0

Дитсадки також

Станом на вчорашній день Закарпаття ще не досягло епідемічного порогу, але вже небезпечно наблизилось до нього – повідомили ЗІА «Простір» працівники епідеміологічного відділу обласної санепідемстанції.

Сьогодні ж лабораторія СЕС вперше виділила вірус грипу типу А від хворих з Ужгорода. Планується, що у понеділок відбудеться засідання обласної протиепідемічної комісії.

А як повідомили працівники Ужгородської міської СЕС, міська комісія засідала вже сьогодні, у п’ятницю, 2 лютого і, серед іншого, було прийнято рішення відпустити на канікули з 5 по 16 лютого всіх школярів обласного центру. Дитсадки працюватимуть, але в них введено карантинно-обмежувальні заходи. За останній тиждень захворюваність в Ужгороді зросла на 41% і наразі зареєстровано 669 хворих (хоч, відомо, далеко не всі звертаються до медиків). Це склало 98,1% від розрахункового епідпорогу. Обмеження на відвідування хворих та носіння захисних масок введено в лікувальних закладах міста.

Лікарі-епідеміологи стверджують, що вірус грипу А характерний тим, що змінюється щосезону. Але ті, хто заздалегідь зробив щеплення, захистили себе, бо до поширених нині вакцин входить захист від цього типу вірусу грипу.

Як повідомлялося раніше, в Іршавському, Хустському районах та окремі школи в інших адміністративних одиницях не працювали вже цього тижня.

ЗІА "Простір"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також