Незважаючи на відстрочку Бобков балотуватиметься на посаду мера Ужгорода

10
2

Як відомо, Верховна Рада України скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих органів влади на 30 травня. Такі дії ВР коментує претендент на посаду міського голови Ужгорода Володимир Бобков.

Як відомо, Верховна Рада України скасувала свою постанову про призначення виборів до місцевих органів влади на 30 травня. Такі дії ВР коментує претендент на посаду міського голови Ужгорода Володимир Бобков.

"Особисто я вважаю, що рішення Верховної Ради потрібно виконувати, оскільки вона є законодавчим органом, легітимно обраним, і вона єдина може ухвалювати подібні рішення. Тим більше, що є цілком законний механізм, і його озвучив спікер ВР В. Литвин: він запропонував найближчим часом винести на розгляд та ухвалити законопроект, яким передбачається внесення змін до Конституції України в частині термінів проведення виборів до місцевих органів влади, а відтак направити його до Конституційного Суду України.

Треба припинити практику в країні, коли Президент держави видає указ чи Верховна Рада ухвалює закон, а якийсь міністр з питань соціального захисту населення чи внутрішніх справ починає його коментувати і не виконувати. Подібним речам, як на мене, немає місця в цивілізованому суспільстві.

Перенесення виборів дасть можливість визначитися, за якою системою будуть обиратися депутати міської ради. Особисто я вважаю, що треба повертатися до мажоритарної системи виборів, коли виборці будуть знати особисто людину, яку висувають представником своїх інтересів, і знатимуть, з кого питати за невиконання обіцянок чи не вирішення проблем.

Та й загалом, цим рішенням Верховна Рада надала можливість депутатам місцевих рад закінчити розподіл земель та майна, аби вже наступні депутати йшли до ради працювати на благо рідного міста, а не за земельним чи майновим паєм. І тоді ми побачимо в раді й директорів шкіл, і завідуючих дитсадками, і ведучих лікарів, і успішних бізнесменів, і всіх тих, хто знає проблеми рідних міст зсередини".

Коментарі

)
))

Це точно!! хай крадуть - ми не заважаємо, а ми прийдемо - то хай нас не чіпають!!

І
Ігор

Цікаве пояснення - ті що є, хай уже все розкрадуть.

Читайте також