Нічний відпочинок в Ужгороді на низькому рівні

2
5

П’ятдесять процентів це, на жаль, зовсім не знижки на нічні відвідини пабів, бутіків, ресторанів, клубів та концертних залів в місті. П’ятдесят – це цифра, що показує низький рівень розвитку Ужгороду з погляду нічного відпочинку. Центр міста «лягає спати» опівночі.

 

Вулиці Корзо, Петефі, Поштова нудьгують від надмірного спокою. «Райончики» ж орієнтуються на останнього клієнта. Усі нічні дискотеки працюють лише на вихідних.
 
Маємо нині місто над Ужем, як приклад туристичного, близького до Європи обласного центру. Відвідуємо Замок, милуємося сакурами, годуємо качок в міській ріці, сидимо в колоритній “Деці в Нотаря”. Що далі, коли здалека приїхали друзі, родичі й хочуть сповна відчути Закарпатську столицю? Куди ж дівається нічне життя після дванадцятої?
 
Почнемо з закладів, куди ходять і дорослі, й малі. Зроблений моніторинг ресторанів, кафе, кав’ярень та ланч-барів показав, що після опівночі можна посидіти тільки в кальян-клубі «Deep», ресторані «Венеція», кафе «До мажор», комплексі «Прага». Звісно залишається ще й усім відома «Зіна» — але все обійдеться кавою і багетою з Бичкова.
 
«Подобається інколи відвідувати вечірки в барі «Кактус», однак шкода, що все закінчується опівночі. Доводиться в розпалі йти додому. В такий час всі ужгородські кав’ярні закриті. І дивина, що наші підприємці не вміють заробляти гроші та водночас давати людям добре відпочити» – каже ужгородка Іванка Геник.
 
Щоправда, майже до самісінького ранку працюють ресторани у готелях, до прикладу «Унгварський» чи «Ужгород». Цікаво, чи пішла би наша опитувана Іванка о 1 годині ночі з подругами у готель на «афтерпаті»? Чи дозволили б совість і фінанси? Досить незручно, у всіх розуміннях цього слова.
 
Візьмімо тепер нічні клуби. В Ужгороді їх 11, і кожен працює тільки 3 дні на тиждень, а подекуди тільки на вихідні. Здивувало і те, що на 20-ту річницю Незалежності України відкрилася тільки одна дискотека –нова «Панорама». Маємо здогадки, що «паті» поза графіком організувалося  тільки, щоб зірвати великий куш. З безвихіддя вся молодь ринула саме туди. Хоча вечірка вдалася справді на славу — дівчата танцювали у вишиванках, хлопці співали під «Гайдамаків».
 
«Не знаю, чому така погана ситуація з нічним життям склалася в Ужгороді, оскільки тут навпаки повинні орієнтуватися на туристів і приїжджих. Я уже чотири роки навчаюся в Івано-Франківську і там всі «гульки» починаються з понеділка. Студентство задоволене нічними закладами, які працюють цілий тиждень» – каже виноградівчанка Олена Гамзій
 
Справді, в усіх Західноукраіїнських обласних центрах діють диско-бари. Тобто, якщо ти бажаєш відпочити аж до світанку, то не обов’язково іти на дискотеку, бо зал орієнтується більше на столики, а не на танцпол». Можна завжди посидіти в менш гучному диско-барі  з коктейлями і шаленою музикою.
 
Не розвинуте аніме, відсутні концерти під відкритим небом, брак довго працюючих кафетеріїв, пінних вечірок, 3D  змушують мешканців міста шукати різні розваги: їхати на об’їзну в колиби, паркуватися біля кордонів, відпочивати в іншому регіоні. Наш обласний центр справді працює не на повну силу. Не будемо вдаватися в крайнощі і запитуватися де «Макдональдз» чи «Чікен Хата», адже тут, поки немає навіть цілодобового кіоску з гамбургерами.
 
Хотілося б більшого від нічного життя в Ужгороді.

Коментарі

Н
Небайдужа

І по-четверте, щодо «усіх Західноукраїнських обласних центрів», де «можна посидіти в менш гучному диско-барі з коктейлями», в Ужгороді знайдеться безліч таких місць з чудовими коктельними картами, але нажаль, мало молоді, яка б відпочивала - мирно спілкуючись за якимось новим цікавим коктейлем! З підприємницького досвіду можу сказати, що в більшості своїй, і це мене дуже засмучує, в таких закладах найбільш «ходовим» товаром є - горілка та пиво! Але це вже матеріал для зовсім іншої статті. Погоджуюсь з одним, в Ужгороді дійсно замало, в порівнянні з іншими обласними центрами, масштабних концертів під відкритим небом, та зовсім немає якісних кінотеатрів, які б йшли в ногу з часом та задовольняли потреби такої вибагливої сучасної молоді! Із власного досвіду можу запропонувати альтернативу – гра в боулінг, який, до речі знаходиться в згаданому Вами комплексі «Прага» та є єдиним професійним боулінг-клубом на Закарпатті (працює до 04.00 ранку), для студентів там постійно діючі знижки!

Н
Небайдужа

Звичайно тема цікава, але нажаль дуже поверхнево розкрита! Автору хочеться більшого від «нічного життя в Ужгороді», а мені хотілося б більшого від автора, який наважився описувати дану тему в «переддень» святкування дня міста Ужгород! По-перше, дуже цікаво, скільки респондентів було опитано для такої статті? По-друге, раджу Автору розірвати відносини зі своїм інформатором, який надав інформацію, що ресторани в готелях «Ужгород» та «Унгварський» працюють «майже до самісінького ранку», тому що, «де факто» – перший закривається о 23.00, а другий – рівно о 24.00! По-третє, щодо нічних клубів, погоджуюся з попереднім коментарем, який дуже влучно вказав, що саме попит породжує пропозицію!

Д
Дмитрий

Ночью спать надо :) Зачем пропагандировать нездоровый образ жизни с ежедневными ночными развлечениями? Чтобы молодые люди, отоспавшись к обеду, шли воровать, чтобы было чем заплатить на следующую ночь в клубе? Потому что за полдня работы им никто платить не будет... Нет спроса - нет и предложения, тут верно заметили. Туристам этого сомнительного "добра" и дома хватает, они не за этим в Закарпатье приезжают.

K
karapuzina

Розсмішили ))) Попит народжує пропозицію. А попиту, який би забезпечив нормальне функціонування щоденної дискотеки із стабільною відвідуваністю на такі заклади нема. Прикладом можуть бути "Джин" і "Фантом". Туристи, які тут бувають масово навесні їздять не за нічними розвагами, а дивитись на сакури й дегустувати вина, коньяки і каву. Смішно вимагати від маленького міста з 117-титисячним населенням цілодобового режиму розваг. Місцевим це було б не по кишені, приїжджим реально начхати, бо вони тут лишень на 2-3 дні, живуть в санаторіях і готелях, ввечері валяться з ніг після екскурсій. Про Макдональдс і Чікен Хату взагалі мовчу. Ноги тут нехай їхньої не буде.

М
Мкчв

Ага, а вот в Мукачево ночная жизнь просто кипит, есть где отдохнуть, лавочки в центре, возле фонтана, в комсомольском парке просто оазис, ну в крайнем случае вас примет круглосуточная дискотека в горотделе милиции ... У нас значительно интересней, ужгородцы, приезжайте к нам, почувствуйте разницу !

Читайте також