Новий сільський пункт швидкої допомоги

4
0

Відкрився на Ужгородщині

Цього тижня у селі Оноківці Ужгородського району Закарпаття відкрився новий пункт швидкої допомоги, який обслуговуватиме понад десять тисяч жителів району.

Нині Оноківська «швидка» виїжджатиме на виклики у села Неви`цьке, Оноківці, Кам`яницю, Кам`яницьку Гуту, Оріховицю, Ци-ганівці, Стрипу, Ярок, В. Лази.

— Новий пункт, — розповідає головний лікар Ужгородського району Анатолій Тимченко, — суттє-

во розвантажив Минайський пункт швидкої. Адже саме він обслуговував понад 24 тисячі жителів району в радіусі понад 25 кілометрів. Районні пункти швидкої допомоги — чотири лікарські та одна фельдшерська бригади - обслуговують понад 75 тисяч людей. Адже бригади виїжджають не лише до жителів району. Ми обслуговуємо і міжнародні траси, установи, організації, підприємства, дачні поселення. Одним словом, усі ургентні випадки - наші. В ідеалі один пункт швидкої допомоги достатньо на десять тисяч жителів. Але, на жаль, не усі виклики обгрунтовані. Тоді нас підстраховують бригади міської швидкої допомоги. За минулий рік «швидка» виїжджала майже на 16 тисяч викликів.

Медперсонал, який працюватиме у пункті — досвідчений. Усі — з багаторічним стажем роботи. Четверо лікарів, шестеро фельдшерів та п`ятеро водіїв по черзі виїжджатимуть на виклики.

До речі, на перше чергування у новому пункті заступили лікар-педіатр Віталій Скалінчак, фельдшер Олег Славич та водій Володимир Матіцо. Побажання спокійної та тихої ночі вони отримали від голови Ужгородської райдержадміністрації Анатолія Колібаби, голови райради Михайла Фединця, начальника відділу організації лікарсько-профілактичної роботи управління охорони здоров`я Закарпатської ОДА Володимира Кузьмика, сільського голови Оноківців Віктора Дмитрука, депутата райради Надії Стегнач та інших запрошених.

Тетяна ФАЛІС, "Вісті Ужгородщини"

Закарпаття онлайн

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також