Обабіч траси Київ - Чоп торгують червонокнижними підсніжниками (ФОТОФАКТ)

7
5

За будь-якої погоди переважно діти пропонують проїжджаючим купити рідкісні рослини. Дорогою з підготовки одного із сюжетів ми нарахували близько 10 торгівців від Воловця до Сваляви, які намагалися продати білі букети.

На питання, чи знають вони, що зривати підсніжники заборонено, відповідають – так. Чому ж порушують закон, пояснити не можуть.

Штрафувати дітей правоохоронці не можуть, тож відповідальність за такі вчинки може лягти на плечі їхніх батьків.

Ціна одного букету в середньому 20 гривень, а штраф за продаж рідкісних червонокнижних підсніжників може сягати 3655 грн.

Коментарі

1
123

Не варто робити трагедію з того, що підсніжники зривають. Біда лише тоді, коли виривають разом з цибулинками. А якщо зривати тільки квітку, то це йде на користь цибулині - бо як і всі "цибулькові", підсніжники від цього не постраждають. В Голландії навіть спеціально зкошують квітучі тюльпани, щоб цибулини набрали силу, а не ослаблювалися цвітінням.Тоді на наступний рік будуть цвісти і старі цибулинки і поруч виникне декілька "дєток" - котрі зацвітуть через рік поруч з материнською цибулькою.

З
Закарпатець

....I най покривить руки тому пi. .ру котрий посмiе поштрафовати дiтей

З
Закарпатець

Молодцi,i ми такi були коли батькам зарплати ледь на хлiб хватало,ми вижили дякуючи природi : пiдснiжники,ягоди, гриби.Пройшли роки i нiчого незмiнилося i пiдснiжникiв менше слава богу нестало так само дiти виживають у нашiй жебрачiй державi

В
в

а то шо лісовози возять дерева то єрунда...

НУ
нараз у тюрму

посадити, в тюрмі хоть макарони дають, а дома може сухим хлібом ся давлять,...А по правді самі великі порушники законів то уряд і чиновники, а діти, як і їх батьки виживають, дякуючи ненажерливим чиновникам

Читайте також