Очільник Берегова спростував "угорський фейк" про будівництво військового заводу на території громади

10
5

Нещодавно у деяких угорських ЗМІ з'явилася інформація, що буцімто на території Берегівської громади заплановано будівництво заводу військового призначення. І це нібито може загрожувати безпеці мешканцям населених пунктів.

Утім голова Берегівської громади Золтан Бабяк повідомив на своїй сторінці у Facebook, що міська рада не володіє будь-якою інформацією з цього приводу.

"Відтак, хочу запевнити, що міська рада не володіє будь-якою інформацією з цього приводу. Хочу вкотре наголосити, що довіряти слід лише офіційним та перевіреним джерелам інформації, аби уникнути штучних маніпуляцій та негативних наслідків ворожих фейків", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, що в Угорщині запустили фейк про танковий завод на Закарпатті, який може стати об'єктом російських обстрілів.

Одразу кілька угорських сайтів опублікували новину, що нібито німецька компанія Rheinmetall протягом найближчих 12 тижнів має відкрити на Закарпатті завод з виробництва бронетехніки. Зокрема повідомляється, що завод нібито планують збудувати у Берегівському районі, де проживає значна частина угорськомовної громади.

"Ця заява викликає занепокоєння, враховуючи, що раніше Дмитро Медведєв заявляв, що Росія завдасть удару по будь-якому об’єкту, який Rheinmetall побудує в Україні. Таким чином, ймовірно, що жителям Закарпаття нині загрожує небезпека більша, ніж будь-коли раніше", - зазначає "жовте" видання PestiSracok.hu з посиланням на Karpathir.com. І робить висновок, що було логічніше збудувати такий завод поблизу Ужгорода чи Мукачева.

Зазначимо, що німецька компанія Rheinmetall і українська державна компанія «Укроборонпром» ще у травні 2023 року уклали угоду про стратегічне партнерство. Про це повідомив сайт державного концерну «Укроборонпром».

Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні. Надалі партнери мають намір спільно виробляти продукцію Rheinmetall в Україні, а також спільно розробляти перспективні зразки озброєння й військової техніки на базі новоствореного спільного підприємства за участі українських й німецьких фахівців.

“Завод Rheinmetall може бути побудований в Україні приблизна за 200 мільйонів євро”, – керівник компанії Армін Паппергер.

За його словами, завод міг би виробляти до 400 основних бойових танків типу “Panther” на рік. Переговори з українським урядом він назвав “багатообіцяючими”. Паппергер сподівається на рішення “протягом наступних двох місяців”.

Початок роботи спільного підприємства заплановано на середину липня 2023 року. Де саме буде розташований завод не повідомляється.

Отже, очевидно, що в Угорщині вирішили в черговий раз запустити фейк, очевидно з метою залякування угорців Закарпаття.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

ПІ
Печеньє із Лоція

Ті PestiSracok.hu з Karpathir.com - сомари! Де ліпше будувати? У горах, тунелях - менше бетону на серйозні укріплення заводу треба

Б
Берегово

Хай будують де треба, а мадяри нам не розказ

РД
Роботу дав

Тать просили заводи би Україна тут строїла вже не треба?)))

Б
Бачі

Не хочу шось образливе писати за угорців Закарпаття, але де вирішать- там той завод і побудують- у країні війна, а ротом пана орбана лем воздух сотрясати.

НЗ
не знам

було логічніше збудувати такий завод поблизу Ужгорода чи Мукачева? То що за така дурацька у них "логіка"?! Хіба що вони натякають, що наші земляки-мадяри якісь, даруйте, криворукі і гайку згідно ретельних німецько-розписаних інструкцій ну ніяк не зможуть? І роботи гарно плаченоі не хотять? А самі німецькі БТРи збирають?!

Читайте також