Оформити подарункові ліхтарі для Ужгорода меценатам коштуватиме 280 грн за штуку

5
0

Через 3-4 місяці центральні вулиці Ужгорода освітлятимуть 4 нові ліхтарі – оснащенні вмонтованим пристроєм для прослуховування інформації з аудіогідів, а також діаскопом для перегляду слайдів із зображеннями старого Ужгорода.

Проект не з дешевих, адже ліхтар-пам’ятник буде виконаний з бронзи, міді, кованого заліза, емалі і граніту. Ініціатива реалізовується виключно за гроші меценатів. «Міська влада тут нічого не фінансує, – розповів журналістам прес-секретар творчого об’єднання «Перший цех» Олександр Попович. – Все ставиться за кошти ініціативної групи, майстрів. Це є своєрідний подарунок місту. Але, в той же час, необхідні всі дозволи для того, щоб офіційно встановити ці ліхтарі. Тож доведеться ще за них сплатити. Ситуація трохи комічна. Сумно, що роблячи подарунок місту ми ще повинні сплатити по 280 грн. збору за кожен з чотирьох ліхтарів».

На скільки сильно підтримується відродження архітектури міста його владою Олександр Попович відповісти не зумів: «В Ужгорода є проблеми, які потребують першочергового вирішення. У відродженні архітектури місто не може допомагати фінансово, натомість, може допомогти певними потужностями, робочою силою. Скажімо, у відновленні пам’ятника Яну Непомуцькому нам місто дуже сильно допомагає: проводить туди комунікації, воду, світло, дає всі необхідні дозволи на втручання. Це вже допомога. До нових ліхтарів також буде проведене міське світло. Позитивним вже є те, що влада дозволила нам поставити ці ліхтарі. А точно визначити, скажімо, у відсотках на чиїх плечах лежить збереження архітектури міста, просто неможливо».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також