Омелян: Будівництво аеропорту в Мукачеві — це пріоритет

12
14

Будівництво нового аеропорту на Закарпатті обійдеться держбюджету в 2-3 млрд гривень.

Як повідомляє ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна, Міністерство інфраструктури вважає відкриття аеропорту "Ужгород" лише тимчасовим вирішенням проблеми авіасполучення Закарпаття з Києвом.

— Відкриття аеропорту в Ужгороді — тимчасове рішення. Для нас ключовим буде будівництво нового аеропорту — або в Мукачево (швидше за все), або в іншому місті. Але для цього потрібні гроші 2-3 млрд гривень, — Зазначає Володимир Омелян.

У мініфрастуктури наголошують, що Закарпаття не може бути територією, відрізаною від України. Воно повинно мати повноцінне дорожнє, залізничне і авіаційне сполучення. Однак, міністерство не може "бути нянькою для всіх аеропортів".

— Вони повинні зацікавити авіакомпанії, запропонувати пасажиру продукт, щоб літаки не були порожніми, і тоді вже планувати зручні рейси, — вважає міністр інфраструктури.

За його словами, зараз справа за переговорною позицією з боку керівництва аеропорту та керівництва області.

Раніше Mukachevo.net писало що Ужгородський аеропорт планують зробити тимчасовим, поки не побудують новий в Мукачеві.

Також , нещодавно компанія "Мотор Січ" заявила, що здійснить останній рейс до Ужгорода і назад 10 травня, а з 17 травня рейсів не планується.

Проте, директор аеропорту "Ужгород" запевняє, що сполучення з Києвом не скасовано, а призупинено, але коли будуть відновлені - наразі невідомо, бо йдуть перемовини. Більше того, йдуть перемовини про щоденні рейси "Київ - Ужгород".

Цю ж інформацію про перемовини і щоденні рейси надав міністр транспорту Володимир Омелян, реагуючи на резонанс у ЗМІ з приводу чи то скасування, чи то призупинення авіасполучення "Київ - Ужгород", але також не дав інформації, коли саме рейси відновлять, у тому числі регулярні.

Авіарейс за цим маршрутом «Київ – Ужгород» було запущено 15 березня. Його відкривали особисто міністр інфраструктури Володимир Омелян та президент Петро Порошенко.

З самого початку запуску авіасполучення було чимало питань щодо доступності ціни на літак, адже найдешевший квиток коштує від 2 тисяч гривень. А ще більше - на власне маршрут, адже рейс з Києва до Ужгорода здійснювався з 2-годинною пересадкою у Львові.


Більше про проблеми авіасполучення із Закарпаттям читайте у наших окремих дослідженнях:

Коментарі

М2
Мукачивець 2

Объездную на Берегово сделайте с начала и верните знак направления полос перед перекрестком с И.Зрини со стороны Шевченко. Так как на мост пытаются въехать с двух полос одновременно. А "гиперлуп" про аэродром мечтает.

КГ
К. Гена

Каждому по вертольоту!!!

К
ка

нашо вам дороги? будемо літати через ями

L
Loci

Відремонтуйте дороги, уроди!!!

Б
Бррр

Обьездную дорогу до ума доведите, автомобилистов улицу, перекресток как на замок, а дальше там вообще дороги уже нет.

380 до 22:54

Ти контекст общий хоть поняв із попередніх коментів? Видко ко без освіти і культури.

2
21,15

Мукачево-Будапешт є,є.Мукачево-Кошіце є,є.Мукачево-Прага буде,буде...Аеропорт...життя заставить...

380 до 22:32 і 22:28

Забий собі гіперлуп у гуз.....!!! Но, та може й жілізну дорогу розбереме, та здати на металолом, а міди там кілько? Як то, дороги асфальтової нема, а жілізна є??? Гет розобрати жд вокзал. Усі на коні!

ДЛ
до лопуха 22:05

Перебачаеме, можеш далi лiпити з г*вна свiй гiперлуп.

СА
Се ай...

Зробіть вулиці нормальні у Паланку, бо грунтова...... А не аеропорти!!!! Кому???? жебрач!!!

ОД
Омельян до нижніх трьох

Йой, та перебачте Шановні, як мош було ми такоє дурноє і предположити - аеропорт в Мукачеві, не прислухавшись до Вашої експертної, розумної думки!

З
Золотко

Начорта мені аеропорт. Фрас би ім був!!!

П
Покорощенко

Похмельян вже гiперлупнувся повнiстю, як i вся шоколадна нечисть.

?Ілон Макc

Лiпше вiдразу космодром

Читайте також