Пам’ятник жертвам політичних репресій був незаконно встановлений

24
0

кажуть у міськраді Ужгорода

Пам’ятник жертвам політичних репресій, в’язням катівень і таборів в Ужгороді було демонтовано як незаконний. Про це в коментарі ЗІКу 26 червня сказав речник міського голови Олег Подебрій. Жодного рішення архітектурно-художньої ради міста, а також ухвали депутатів міської ради про виділення земельної ділянки під зведення пам’ятника немає, сказав він.



За словами Олега Подебрія, мова не може йти про ліквідацію пам’ятника, відповідного статусу архітектурній композиції мало б надати дотримання необхідних процедур, яких не було.



«На встановлення цього пам’ятника міська влада дозволу не давала, таким чином нічого не відбулося», – сказав він.



«Обласні можновладці просто пальцем тикнули, де встановлювати пам’ятник, не погодивши з міською владою. Так можна ставити пам’ятники у себе на городі», – зазначив речник мера.



Він також повідомив, що зараз на розгляді архітектурно-художньої ради міста перебуває інший проект пам’ятника жертвам політичних репресій. Цього разу монумент планують встановити у сквері навпроти будівлі управління СБУ в області.



Нагадаємо, 25 червня працівники Ужгородського комунального автотранспорого підприємства (КАТП) демонтували пам’ятник жертвам політичних репресій, в’язням катівень і таборів, встановлений рік тому, 5 червня на площі Дружби народів.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також