Партія регіонів і БЮТ мають найменше молодої крові

16
0

або Хто і що обіцяє молоді?

«Вибори 2007: хто і що обіцяє молоді?» – це питання вивчали вчора учасники круглого столу в Ужгороді. Представники 7 політичних сил, кількох припартійних та молодіжних громадських організацій, органів студентського самоврядування обговорили наявність молодих кандидатів у списках партій (віком до 34 років), а також висвітлення інтересів молоді у програмах партій та блоків – учасників виборчої кампанії — 2007. Про це сьогодні, 15 вересня, повідомила власкорові ЗІКу прес-секретар ФРІ Наталія Тернавська.

«Круглий стіл» зініціювали «Фундація регіональних ініціатив», об’єднання позапартійних молодіжних організацій на позачергових виборах за підтримки та участі Всеукраїнської громадської наукової організації «Експерти України» в рамках кампанії «Молодіжна варта».

За результатами досліджень залучених експертів, попри заяви про оновлення молодіжних сил, представництво молоді у виборчих списках залишається низьким. Середній показник – 19,4 %. Найбільше молоді до парламенту планує провести «Свобода» (42%), а найменше «молодої крові» – у Партії регіонів та БЮТу.

Серед основних причин неналежної уваги партій до своїх молодіжних організацій та молоді загалом учасники відзначили пасивність та незгуртованість молоді, її невміння лобіювати свої інтереси та низьку загальнополітичну культуру у суспільстві.

У понеділок, 17 вересня, круглий стіл такої ж тематики буде проведено у Львові.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також