Патріотичні сили області вимагають покарати крадіїв державних символів

12
0

на Верецькому перевалі

Національно-патріотичні організації Закарпаття вимагають у начальника Управління СБУ, УМВС та прокурора області встановити осіб, причетних до викрадення державних символів України на Верецькому перевалі, та порушити проти них кримінальну справу.


Про це йдеться у  заяві прес-служби Української народної партії.


«20 червня 2008 року за ініціативи національно-патріотичних організацій краю на Верецькому перевалі відбулося встановлення Державного герба України – тризуба, а також меморіальної дошки з написом: «Вічна пам`ять героям України – Карпатським Січовикам з вибаченням від угорського народу». Ці символи урочисто освятив єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ Київського патріархату Кирил», – зазначається у заяві.


Однак, підкреслюється у документі, «невідомими особами зухвало викрадено Державний герб України та пам’ятну дошку, що є наругою над національними символами».


Зважаючи на це, національно-патріотичні сили Закарпаття просять правоохоронців вжити негайних адекватних заходів із розслідування цієї події та покарання винних у встановленому законом порядку.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також