Пішохідний центр Мукачева поставили у приклад всій країні

143
11

Разом з центральною вулицею у Глухові, що на Сумщині, яка також є пішохідною на противагу Хрещатику в Києві, яким можна прогулятися пішки лише в неділю.

Про це йдеться у дещо провокаційній, але цікавій статті видання Texty.org.ua «Відстала столиця. Сім досягнень українських міст, яких немає у Києва».

– Знаєте, чим відрізняється цивілізоване місто від дикого? Все просто: у цивілізованому місті люди вільно ходять тротуарами, у дикому – намагаються обійти машини. Як правило, це біда африканських міст, але є вона і в Києві, – додає автор, акцентуючи на жахливому захаращенні тротуарів центральної вулиці столиці.

Нагадаємо, що «боротьба» за пішохідний центр в Мукачеві була дуже важкою. Довелося встановлювати шлагбауми, які на жаль не завжди зупиняють автолюбителів.

Mukachevo.net

Коментарі

LA
law and order * *

Хто встановлював шлагбауми і для чого - ми всі чудово знаємо. Стосовно пішохідної зони в Мукачево : це приклад для всієї країни ? Вибачте, але ми тоді живемо в Африці. Ви перетніть кордон з сусідньою Угорщиною і подивіться на пішохідні зони в маленьких містечках, про великі я вже нічого не кажу. В Мукачеві більшість авто стоїть під знаками заборони, міліція навіть не дивитиь на це. А журналісти не хочуть запитати очільників міста чому при в'їздні з обох боків на вул.Волошина стоїть знак "в'їзд заборонено". Це також пішохідна зона ? Щось там туристів ніколи не бачив. Про цю пішохідну зону ніхто з Мукачівських журналітів розповісти не хоче ? Агов, журналісти...

P
profy

Пішохідна зона затикана машинами, піпєц.............Шлагбаум одкритий.........(удалено цензурой)............

П
Пішохід

У Мукачеві не треба обходити машини? Та від них треба втікати коли по центру ПІШОХІДНОМУ женуть!

ДБ
До Берегово

Саме тому і називається сума тіньового обороту на рівні 500 млн. грн/рік, за рахунок якого при бажанні можна було б наповнити бюджет м. Берегово і таким чином мати солідний ресурс на покращення інфраструктури міста та, особливо важливо, - очищення каналу Вирке, який перетворився в надземну відкриту каналізацію африканського типу. Навіть більше: бізнесмени туристичної та суміжних сфер виграли б, якби добровільно направили хоча б 10% від тіньового обороту - близько 50 млн.грн/рік - на відновлення міської інфраструктури (очищення каналу, тротуари, фасади, парки, дороги ...), адже інфраструктура для туристичної сфери - це як широкий асортимент у роздрібного торгівця - магніт, який притягує клієнтів. За 3-4 роки м. Берегово можна було б дякуючи басейнам перетворити на туристичну Мекку України, а кількість туристів зросла б в рази.

ИМ
Им можно

Напротив трактира паркуют свои танкери браттья бизнесмени Киши, собственники трактира.

Б
Берегово

Берегово грязне місто, нажаль ніде не бачимо ні квіти ні порядку.

З
Здуріли?

Там взагалі ходити неможливо через постійний потік "крутих" автомобілів!!!!!!!!!

О
Олег

напротив трактира всегда авто стоят

МБ
меру Берегова

м. Берегово протягом року відвідує близько 200-250 тис.туристів. Один турист залишає в місті протягом періоду відпочинку 2500-3000 грн. Звідси за самими скромними підрахунками валова виручка рекреаційної сфери міста та суміжних бізнес-сфер за рік = 200 тис. чол.* 2500 грн/чол = 500 млн.грн/рік. При помірній ставці податків з обороту в 10% в бюджет міста могло б поступати біля 50 млн.грн/рік тільки з туристичної та суміжних сфер - і це при бюджеті міста близько 90 млн.грн/рік. Із 500 млн.грн/рік валового обороту туристичної сфери Берегова близько 70-80% - в тіні. Окрім того в місті здається круглорічно в оренду близько 1000-1200 обєктів житлової нерухомості в приватному секторі, яка на 95-100% знаходиться в тіні. Згідно податкового кодексу пільги для такої нерухомості не надаються - там міліонні непоступлення податку на нерухомість у місцевий бюджет. При бажанні - мер міста, податкова та силові структури спокійно могли б наповнити бюджет на додаткову суму біля 50 млн.грн/рік.

А
Ага

у мукачево тротуари вільні від автяків. Фіг вам як казав мультяшний герой.

К
Клим

В Киевi дикий мер..

Читайте також