По "гастролерах" ударять "Тралом"

9
0

Аналіз криміногенної ситуації на Закарпатті свідчить, що етнічна злочинність є одним із факторів, що спричинює її загострення

Аналіз криміногенної ситуації на території Закарпаття свідчить, що етнічна злочинність є одним із факторів, що спричинює її загострення. Передовсім це стосується міст нашого краю.

Громадянами держав — учасниць СНД на Закарпатті вчинено 32 злочини, кримінальні справи за якими закінчено розслідуванням у минулому році. Серед цих злочинів—2 тяжких тілесних ушкодження, 5 крадіжок, одне шахрайство та ДТП, 23 факти підроблення документів. Знешкоджено злочинну групу з числа грузинів, котрі скоїли 3 крадіжки у Мукачеві та одну — на Свалявщині.

Торік закарпатська міліція викрила за скоєння злочинів 22-х громадян інших держав: 15 молдован, трьох грузинів, двох росіян, одного білоруса та одного громадянина Таджикистану. Проте аналіз криміногенної ситуації вказує на подальше її ускладнення через поширення міграції кримінального елементу. Зокрема, вихідці з кавказького регіону намагаються відновити «злочинні понятія», взявши під свій контроль місцевий злочинний світ та найбільш прибуткові сфери господарювання та бізнесу.

На жаль, правоохоронні органи несвоєчасно відреагували на цю проблему, що стало причиною негативного впливу етнічної злочинності на оперативну обстановку і на Закарпатті, і в цілому по державі. Тому на території краю міліцією розпочато спеціальну комплексну оперативно-профілактичну операцію під кодовою назвою «Трал». Її основною метою є викриття та знешкодження «гастролерів», притягнення до кримінальної відповідальності та видворення за межі України лідерів злочинних груп—так званих «злодіїв у законі» та «авторитетів», розкриття злочинів, до яких причетні вихідці із Кавказу та із країн СНД, повідомили ЗІА "Простір" у ЦЗГ УМВС.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також