По Іршавщині «регіонали» виставлять нашоукраїнця Станка, на прізвисько «Сталін»

20
32

Закарпатські регіонали напередодні довиборів до обласної ради вирішили через відкриття кримінальних справ «затянути» до своїх лав псевдодемократів. Першим має стати Петро Станко, очільник обласної організації «Нашої України».

Подейкують, що в одному з його будинків було знайдено завод з в виробництва «лівої» горілки. В обмін на недоторканість бізнесу «Сталін», як його називають на рідній Іршавщині Петро Іванович буде  балотуватися під «патронатом» Партії регіонів до обласної ради.  

Прізвисько ката народів прилипло до хлопця з Іршавщини не через зовнішність чи схожу біографію, а виключно через його жорстокість і  прагнення до влади. Ще з середини буремних 90-х Петро Станко взяв на озброєння принцип: гроші найлегше заробити  темними справами, а прикрити їх найлегше владою.

Усередині буремних 90-х ще зовсім «зелений» хлопець став грозою Іршавщини. Рекет тяглися за ним, але Станко заручився підтримкою тоді опозиціонера і адвоката з потужним медіа-ресурсом «Срібна земля» Віктора Бедя. Газета змальовувала його портрет як безстрашного Робін Гуда, правда скромно замовчуючи, що оббираючи «багатих» – власників кафе, барів, готелів, ніхто з  бідними не ділився.

Маючи освіту тільки Семенівського технікуму механічної обробки деревини у місті Нижній Новгород (Росія), який закінчив 1990 року за спеціальністю «технік-механік» з кваліфікацією «молодший спеціаліст», Станко став… референтом президента концерну, пізніше першим заступником, а відтак віце-президентом концерну. Тоді ж, у 1995 році, він вступив у політичну структуру Бедя -- Християнсько-народну спілку Закарпаття. З його допомогою, тримаючи «в кулаку» Іршавщину, у 1998-му став депутатом обласної ради.

Із 1999 року Петро Станко – уже в партії «Реформи і порядок», але не рядовим, а заступником голови обласної організації «ПРП» та головою районної «ПРП». А з 2001 року  Петро Іванович уже в органах виконавчої влади – заступником начальника управління з питань фізичної культури, спорту та туризму і курортів, потім начальником цього відділу, а відтак – головним спеціалістом у більш «хлібному» управлінні орендних відносин управління майном Закарпатської ОДА.

Державні посади вимагали освіти, тому в 2003 році Станко обзавівся дипломом бедьової МАУП, ще за три роки – київської МАУП, а через два, як ідеться у його офіційно тиражованій біографії, «закінчив Національну академію державного управління при Президентові України м. Києва за спеціальністю "Управління суспільним розвитком", отримавши кваліфікацію магістра».

З березня 2005 року – не тоді, коли пахло смаленим і доводилось мерзнути на Майдані, а вже як Віктор Ющенко став Президентом України, Станко пішов у «Нашу Україну». І одразу не простим, а  головою районного осередку. Тоді ж він побував і заступником голови облради. В одному з інтерв’ю тоді  на питання про те, що  приїздить в облраду на 600-му мерсі «скромно» відповідав: «Не думав, що журналісти звернуть на це увагу. Що можу сказати? Моя родина – в бізнесі не перший рік. Отже, в матеріальному плані, слава Богу, почуваюся нормально. Придбати добротну машину вирішив із двох причин: по-перше, на гарній машині потрібно їздити доки молодий, доки це тішить, тим паче, якщо є така можливість, по-друге, не хотів, аби хтось подумав, що Станко прийшов в облраду збагатитися. Подібні репліки від людей доводилося чути неодноразово стосовно інших посадовців краю. З цього й виніс урок…».

В 2006-му Станко вкотре пройшов в обласну раду, але згодом відмовився від мандата заради посади голови Іршавської райради. А на місцевих виборах 2010-го, як відомо, «Наша Україна» до обласної ради не здобула жодного мандату. Зате Станко, попри показову опозиційність, був упевнений – знову керуватиме Іршавською райрадою. Хоча його «соратників» туди пройшло заледве п’ять.  Мав тверду обіцянку він «ідейних опонентів» -- Партії регіонів. І як же дивувалась Іршавщина, коли за Станка дружно голосували майже всі регіонали, сильноукраїнці, представники «Відродження» і партії Литвина. От тільки голосів не вистачило.

В якості «моральної компенсації» Станку пообіцяли не чіпати «бізнес». Але оскільки свої основні «активи» – гральний бізнес він уже вивів – як жінчин, у сусідню Словаччину і розвивав там, Петро взявся за ліву горілку.

В один час Станку не вдалося застрибнути на посаду одного з провідних «УДАРівців», тому  влітку минулого року очолив обласну «Нашу  Україну» і значився усередині третього десятку партійного списку до Верховної Ради. Щоправда, особливої активності не проявляв – просто «освоював» передвиборчі бюджети.

Тепер же Петру Івановичу регіонали нагадали, «ко в хижі газда» – дали зрозуміти, що «вирахували» в котрому з численних його будинків знаходиться міні-заводик по розливу «лівої» горілки. Тому, якщо на майбутніх довиборах до обласної ради Станко вирішить експлуатувати демократично-опозиційну «лейбу», аби здобути знову шматочок ласої влади і бодай ілюзію недоторканості, він згодом працюватиме на «газдів». Та чим би не прикривався, люди знають його справжню суть.

Коментарі

С
Син

Неправда😉😉😉

Р
Роберт

Люди,( більш це стосується автора) звідки ви можете судити по людині не познайомивись з нею...Де ви "набрались" такого " г*вна" ( вибачте,але слів не можу підібрати). Бігунець? та що це таке ви ,хіба в словнику і бачили!!!!!! Якщо не добилися нічого в житті то " вибачайте" . І хотіло б ся запитати С.Можайського -"звідки ви так Багато знаєте про Станка????? Я ,не думаю,що він вам сам усе так і розказував!а знаючи Логіку( уяву ) журналістів-письменників , можна і зробити висновок ,що це (не кажу що все ,але точно половина) НЕПРАВДА!)

ДД
Добро дій

Станко Петро добрий як політик так і гарна людина,яка завжди вислухаємо і допоможе і коштами і словами -це вже факт.А ти горе журналісте збирай гроші за свою брехню!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДП
Друг Петра

Сталін його нарекли з ще глибокого дитинства - бо був лідером межи нами - дітваками і захищав од гопників ! Вот так

С
Сільвія

В депутати треба нових людей, але тільки не з чиновничків, які забезпечують тільки себе, і це ми можемо зробити, якщо проголосуємо за нових людей, які можуть змінити порядок хоча б у області, районі, селі.... пропонуймо своїх, не бійтеся, скільки можна боятися цих чиновничків, які живуть за наші гроші,жиріють.... і вже ймилися до дітей у школах, вмісто уроків проводять агітацію за Бігунця...це ганьба нашій нації, поки ми терпіти будемо...діти наше майбутнє, а чого вчить їх теперішня освіта??? Як порушувати закони? Як носити хабарі??? Геть крис чиновників із депутатських крісел... хіба не видно як рвуться лише чиновники як свиня до корита, а не подавитеся...дайте людям жити.

С
Сільвія

Для Глядача: якщо Бігунець- достойна кандидатура, то чого не повідомляє про масове отруєння дітей в Чинадієві, і які міри прийняли, ми це побачили лише по новинах на каналі "ІНТЕР", і чому подарунки поніс тільки в Лохово, де зараз проживає, чому директором школи призначив свою дружину, що більше кандидатів не було, що він зробив для району, скільки бере за працевлаштовування,і багато чому, нам не потрібно депутатів із бувших чиновників, які зараз підгодовують населення, люди одумайтесь!!!!

%
%

парадный - праздничный*

%
%

Сталин, Берия, Гулаг -что может знать зомбированая молодежь про истинную историю? После Сталина осталась страна номер 1-2 в мире по темпам развития. А из его личных вещей два кителя повседневный и парадный и стоптанные сапоги, дач на островах, вилл, никакой личной недвижимости, и счетов в офшорах. Дочь работала уборщицей. На черный пиар Сталина работало тогда жидо-массонское отребье Г. Е. Зиновьев и Л. Б. Каменев по согласованию с В. И. Лениными и Лейбой Давидовичем Бронштейном - Троцкий, и сейчас.

Г
Глядач

Бігунець- достойна кандидатура.Якраз такого інтелігента потребує обласна рада.Може тому за нього агітують вчителі та батьки учнів.

Л
Леха

Сначала пишем, потом думаем.А человеку репутацию и нервы портите. Напишите, что виноваты и заплатите за откровенное вранье. Слабо? Может хоть извинится Степан Можайський и сам заплатит. Хотя он привык, чтобы ему платили.

Д
Депутат

Петро Іванович - це людина самрстійна і послідовний політик,яка не зрадила ідеї майдану і має свій електорат

Н
Наш!

А хто то коло Танюши сідить?

К
Калаш

Ми з "Сталіним" покажеме балогам їхнє місто. Шось зашаруділи -непонятно забили коли їм капусту носив всьо тихо било.

БВ
Бедь Вітьок

Станко бив просто файним пацанчиком но ви поняли яким пацанчиком не?????дуже файнимаросто

Й
йоні

Типова біографія у Станка сучасного українського політика під чітким керівництвом ПР і інших вождів. Але так смачно написано, та в 2005-2006 роках Балога одним помахом пальця міг поставити Станка на місце, на яке він заслуовує та не зробив цього, бо тоді йому так було вигідно, та ще і до помаранчевих був губернатором і тоді тіпа не знав, що робиться на Іршавщині. Всіх їх треба на смітник історії.

V
Vfif

Такі як Станко будуть бігати весь час від одних до інших. Спрінтери, блін.

Р
Радар

Це позиція людей, тут нічого незробиш ) останні вибори показали.... принаймі я так вважаю )

=) до Радара

Перш ніж видавати інформацію - просто володій фактами) Слухи не мають підтвердження)))Просто на майбутнє)

МС
Микола Староста (Жалива)

Да... це конкурент у Оксани або Андрія Балоги, досить оперативно вилили б..., якщо тільки вчора стало відомо відносно Станка.

Р
Радар

Люди так говорять (вчителі, дохтори всі кого "на ковьор" визивали), я нікому нічого нетримаю!!!

Р
Радару

А ты шо св1чку йому тримав, що пишеш про втрати?

Р
Радар

Олексію: Ну, я недумаю що Балога щось втрачає, дивлячись по його темпах - тільки наберає, а ось Сухан-чик втратив немало, але з іншої сторони набрав нічого.

=
=)

Костянтин, а хто тобі впустить нових людей!!Тут уже усе схвачено))Чи я помиляюсь?Туди не прорватись самому)

О
Олексій

Балога втрачає Іршаву! Спочатку Сухан, а тепер у нього страх і до Сарая. Балога залишається ОДИН!!!

К
Костянтин

Цікаво, а хто ще йде кандидатом в облраду, може хтось знає хто іще іде від різних партій, або самовисуванцем ?

К
Костянтин

... правильно пише Радар, я можу навести багато прикладів, щоб піти працювати в школу вчителем скільки дають, і скільки дитячих коштів списує той же Бігунець, на бензин, "мертві душі" по школах, за атестації, і.т.д. треба вибрати людину яка ще не була у цьому "брудному котлові", людину нову,молоду, щоб думала і робила по новому, а не як старі пердуни...

К
Костянтин

а діти при чому?????? Їм вчитися треба...

М
Маша

Костянтин уймитесь! Лучше уж Бигунец чем кто-то из регионалов, которым насрать и на район и на его проблемы. Большинство из них даже на заседания сесии райсовета не ходит!

Р
Радар

Я не про Петра, йсе шо туй пише недля кого несекрет, тут страшнішші речі - Регіонали, люди які шляхом влади наживаються за рахунок откатів, навіть на роботу у школу неможна вчителю оформитись поки $2500 "невикинеш", а що уже говорити про їхніх "Йолка та Кровосісі"! Небудьте рабами, недозволяйте собою маніпулювати, відстоюйте свою гідність! Слава Україні, Слава Закарпаттю!!!

К
Костянтин

...мало йому що начальник відділу освіти, так ні, подавай депутата облради, а що зробив Бігунець для освіти? Та хіба свою жінку поставив директором школи, я не вірю цим запроданим чиновникам які лізуть у депутати щоб ще більше нажитися...

К
Костянтин

А на мукачівщині примушують директорів шкіл, завідуючих дитсадків, збирати підпис за Бігунця... і вже дійшло до того, що класні керівники на уроках агітують дітей!!!! А також щоб діти говорили батькам аби ті голосували за Бігунця, уже і до дітей добралися погань чиновницька....

Д
Друг

Петя не раз міняв шефів, й те, що тепер він з ригам не дивно

Читайте також