Податківці навчали сільських бухгалтерів та касирів

6
0

Йшлося про зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб у 2007 році, особливостей декларування доходів громадян за 2006 рік

У 2007 році набрали чинності ряд змін у податковому законодавстві, передбачених Законами України “Про Державний бюджет України на 2007 рік”, “Про податок з доходів фізичних осіб” та іншими законодавчими актами. Для надання роз’яснень щодо змін, представниками Мукачівської ОДПІ було проведено семінар для бухгалтерів та касирів сільських та селищних рад Мукачівського району.

Йшлося про зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб у 2007 році, особливостей декларування доходів громадян за 2006 рік, про сплату податку за землю, орендної плати за землю та зміни по податку з власників транспортних засобів..

Заступник начальника-начальник управління оподаткування фізичних осіб Мукачівської ОДПІ В.Ю. Симчера розповів присутнім про особливості декларування доходів, отриманих фізичними особами у 2006 році, пов’язано з виконаннями платниками податку вимог Закону №889-IV, згідно з положеннями якого платники у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію або мають право подати декларацію для отримання податкового кредиту.

Лектори детально зупинилися на змінах у податковому законодавстві України стосовно оподаткування доходів громадян, розповіли присутнім про оподаткування доходів від продажу нерухомого та рухомого майна, оподаткування спадщини і подарунків, звернули увагу на застосування розміру податкової соціальної пільги в 2007 році.

У ході семінару зверталась увага на порядок сплати по податку за землю та орендної плати за землю, детально податківці зупинилися на порядку сплати штрафів у разі несвоєчасної сплати податку за землю фізичними особами.

Наприкінці роботи семінару податківці відповіли на запитання учасників, більшість з яких торкалися особливостей застосування норм Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб”. Повідомили ЗІА «Простір» у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Мукачівської ОДПІ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також