Поляк зареєстрував на себе понад 3 тисячі автомобілів, які насправді їздять в Україні

12
7

Поляки, мешканці прикордонних міст з Україною винайшли новий спосіб заробітку. Вони масово реєструють на себе автомобілі, куплені в Польщі, але належать де-факто українцям.

За даними "Газети Виборчої", лише один мешканець Подкарпатського воєводства зареєстрував на себе - увага! - понад 3,3 тисячі автомобілів. Його рідний брат має на руках ще 1,5 тисячі реєстраційних документів. У обох випадках чоловіки є лише "співвласниками" транспортних засобів, які фактично пересуваються на українських дорогах.

Процес є законним і дозволяє українцям обходити надзвичайно жорсткі правила імпорту автомобілів з Європи. В основному це стосується заборон, спрямованих на захист місцевого ринку від притоку старих автомобілів із Європейського Союзу. У випадку зі старими автомобілями мито може скласти до 2 000 доларів, що часто у багато разів перевищує вартість транспортного засобу.

Тому рішення для населення українських прикордонних міст знайшлося - придбати машину "на паях" з поляком та зареєструвати автомобіль у Польщі. При чому зовсім не обов'язково мати частку у володінні 50 відсотків. Поляки часто заявляють, що вони володіють, наприклад, 1/10 автомобіля.

Відповідно до українських правил такий автомобіль може заїхати на територію України лише в якості транзиту, тобто не більше, ніж на 5 днів. Однак багато хто порушує ці правила. Тому зареєстровані в Польщі автомобілі навіть працюють у службі таксі в Києві. У випадку перевірки з боку поліції справа найчастіше залагоджується за допомоги хабарів.

Звичайно, деякі "українські" автомобілі реєструються їхніми польськими друзями. Проте переважна більшість поляків пропонують свої послуги за гроші. Пошук "товариша", який зареєструє автомобіль для українця, не складний. Пропозиції можна знайти навіть в Інтернеті.

Ціни становлять від 100 до 300 польських злотих. Отже, неважко підрахувати, що людина, яка зареєструвала понад 3300 автомобілів, могла цілком реально заробити на цьому більше 100.000 євро.

Згідно з оцінками прикордонної служби, у Польщі вже зареєстровано понад 60 000 подібних "спільних" транспортних засобів.

Дивіться також:  Українські номери чи все-таки "євробляха": Питання з економічної точки зору

Коментарі

ПП
Петро П..

Поляки нам помагають, а свої деруть послідню шкуру.

5
5555

Моя машина тоже зареєстрована у Польщі на тих брату, дякуєме їм за співпрацю !

Ч
Чистильщик

Дяую Тобі ПОЛЯЧЕ !!!!!!!!!

В
Вася

До Бундаша Ой не треба! Європа це не тільки Польща, Словаки, Чехи, Мадяри та Литва)) Як думаєте де у Європі само дешевші машини? Само дешевші машини можна купити у Греції. Як вам Pajero 2007 року за 1700 євриків? Слєпота) Але ви не приженете її в Україну... Потрібно зареєструвати машинку у Германії або у Польщі але тоді розтаможка буде така як у нас))) Так що не треба ляля. До речі є ще країни у Європі де можна купити дешеві машини але щоб їх зареєструвати у Польщі чи в іншій країні потрібно багато грошей.

Б
Бундаш

Учиніть розтаможку таку як у Європі , і йся комедія прекратиться того же дня !!!!! Но нет ! Треба дале над людьми ся іздевати !!!!!!! У Європу йдеме , мг ...най ни пишу кудьі ...

СЙ
Сталін Йосиф

Скора я наведу порядок, и все будут ездить на велосипедах.

НЗ
най заробляють

Нашу владу душить жаба, то всі перекрашені комуняки, їм дико, що кось годен їздити на нормальнуй машині, розказуючи усюди що они йдуть у Европу, а самі помалі задом просуваются у северну корею, скоро нам будуть давати 200 грам рису на динь.

Читайте також