Польща подарувала Закарпаттю реабілітаційне устаткування для жінок хворих на рак

7
0

але його ніде розмістити

Мешканкам Закарпаття, які готуються чи пережили операцію за складним діагнозом рак молочної залози, допомагає подолати біду громадська організація «Амазонки Закарпаття», яка завдяки міжнародним контактам отримала у подарунок необхідне для реабілітації устаткування. Проте в Ужгороді не можуть знайти навіть одного кабінету, щоб його розмістити. Про це власкору ЗІКу сьогодні, 23 жовтня, розповіла голова організації Наталія Шаульська.

Закарпатських фахівців-реабілітологів запрошують навіть до столиці, бо в Україні обмаль спеціалістів із реабілітації жінок. Закарпатські ж лікарі проходили відповідне навчання у Польщі.

«Важко описати щастя жінки, яка позбулася післяопераційних набряків руки, що вже майже не рухалася», – розповів ужгородський реабілітолог Ярослав Дячун про своїх пацієнток. – Існують методики, відповідне устаткування, але сьогодні ми навіть не маємо приміщення для того, щоб його розмістити».

Понад 500 вилікуваних жінок Закарпаття, за словами Ярослава Дячуна, потребують постійного нагляду і фахової підтримки. Тож Ужгород доріс до потреби реабілітаційного центру, але розуміють це, на жаль, не усі відповідальні особи.

«Амазонки Закарпаття» розробили програму реабілітації жінок і винесли питання створення реабілітаційного центру на розгляд депутатів.

Сьогодні понад 16 тисяч українок хворіють на рак молочної залози. Щороку такий діагноз виявляють у близько 300 мешканок Закарпатськоїобласті .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також