Поміж циган Ужгорода та Перечина шириться смертельна інфекція

18
0

На Закарпатті у деяких циганських поселеннях спалахнула інфекція менінгококу. Вона викликає менінгіт та енцефаліт, може призвести до смерті.

Головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк розповів, що на лікування поступали жителі ромських поселень з міст Ужгород і Перечин.

“Двох дітей з генералізованою і трьох з локалізованою формами менінгококу ми вилікували, ще 19-ро пройшли профілактичне лікування. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, тому зараз дільничні лікарі перевіряють інших мешканців цих поселень, щоб виявити інфекцію, якщо вона є”, - сказав він.

Інфекція може швидко поширюватись через відсутність антисанітарію у домівках хворих.

“Головна причина виникнення інфекції в тому, що роми живуть у бараках, де немає елементарних санітарних умов. Крім того, в одному будинку може жити одночасно десятеро, а то й більше людей. Через тісний контакт інфекція швидко поширюється”, - зауважив Поляк.

Як повідомило нам поінформоване джерело з обласної санепідстанції, “носіїв менінгококової інфекції в лікарні набагато більше”. За деякою інформацією, їх може бути більше сотні.

Як повідомлялося, раніше четверо школярів молодших класів тернопільської школи №16 захворіли на гепатит А.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також