Помстилися: в Угорщині звільнені іноземні працівники вимазали фекаліями туалети на заводі

20262
6

Іноземні працівники, яких масово почали звільняти із заводу акумуляторного обладнання в угорському місті Іванча дуже негативно сприйняли оголошення про звільнення просто посеред робочої зміни.

"Гастарбайтери віддячили за таке оголошення, і вимазали фекаліями всі туалети", - розповів Томаш Секелі, президент профспілки працівників хімічної галузі, про емоції після звільнень на заводі в Іванчі.

Оголошення про масове скорочення стало неприємним сюрпризом для працівників. На підприємстві працювало понад 600 робітників з Киргизстану, їх було звільнено першочергово.

Південнокорейська компанія, яка володіє підприємством виправдовує скорочення тим, що завод ще навіть не вийшов на повну потужність, а попит на акумуляторні батареї у світі тим часом впав. Іншими словами, стільки працівників більше не потрібно.

На заводі також існує конфлікт щодо заробітної плати, адже компанія не хоче підвищувати основну заробітну плату, лише сплачуючи бонуси за понаднормову роботу. Як своєрідний компроміс було запропоновано залишити працівників, але без підвищення зарплати. Але профспілка з цим не погодилась.

Натомість прес-секретар МЗС Угорщини Мате Пачолай заспокоїв: "Звільнення на акумуляторному заводі в Іванчі не торкнеться жодного угорського працівника".

"Рішення не торкнулося власних працівників компанії, звільнені виключно працівники з третіх країн", - каже Пачолай.Відомо, що на підприємстві працюють також й робітники з України. Чи планують їх звільнити також наразі невідомо.

Коментарі

Ю
Юрій

Не вже Українці ще не розуміють що угорщина їх використовує у своїй пропаганді орбан хоче велику угорщину

І
Істина

Ну і крінж, коричневий протест) Залишили слід в історії) Та пофіг кого там звільнили, тільки киргизів, чи ще тих змадярених типу українців.

KT
Kin' ti holovu ponyuhav?

Ez nem csak ez gyár de a flex a zalaegerszegbe is felmond sokk emberek és nem csak ukránok de sokk magyarok is

Г
Газда

Там більшість з України, читайте новини українці в Угорщині.Там киргизів не було.

Т
Троцкій

Киргизів можна зрозуміти. Ніхто назад в ту Киргизію не хоче повертатися. Тим більш із ЄС.

З
Звільнили

Українців теж майже всіх звільнили і теж в першу чергу писали по групах про то

Читайте також