Порвали сіті: На Закарпатті знищили заборонені знаряддя лову (ФОТО)

12
0

Днями Закарпатський рибоохоронний патруль здійснив утилізацію заборонених знарядь лову, які виявлені під час викриття порушень Правил рибальства.

Так, знищили 161 одиницью заборонених знарядь лову. Серед них: 41 сіток, 43 «екранів», 15 «павуків», 7 острог та по одному екземпляру кувалди та електрокабелю.

Знищення здійснювалось шляхом приведення сіток у непридатність (рубання, різання), з подальшим направленням до спеціалізованого підприємства по утилізації. На заході крім членів комісії Закарпатського рибоохоронного патруля була присутня представниця Головного управління ДФС у Закарпатській області.

«Знищення знарядь лову відбулося за постановами суддів. Ще певна кількість справ перебуває на розгляді у судах – чекаємо на їх рішення», – заступник начальника управління Володимир Єгоров.

Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються, як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що робити з цим майном – повернути порушнику, у дохід держави або знищити.

Відповідно до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.98 № 1340 (далі – Порядок № 1340) конфісковане майно зберігається органами (суб’єктами господарювання), що здійснили вилучення або зберігають його у власних (орендованих) спеціально обладнаних приміщеннях (на майданчиках) або передається ними для зберігання іншим організаціям за договорами.

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства забороняється:

  • вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань;
  • застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами рибальства;
  • перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них;
  • продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства;
  • вилучення із води знарядь лову, які належать іншим особам, та об'єктів лову, які є в цих знаряддях.

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

В Управлінні Держрибагентства у Закарпатській області функціонує «гаряча лінія»: (098) 585-61-64. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Дивіться також: Закарпатський рибалка показав, як ловити Дунайського лосося.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також