Працеохоронці звинувачують сільських виробників Закарпаття у недостатній готовності до весни

5
0

зафіксовано близько 200 порушень нормативних актів

Майже 200 порушень нормативних актів з охорони праці виявили фахівці Держгірпромнагляду у Закарпатській області при перевірці готовності до весняно-польових робіт 19 місцевих сільськогосподарських підприємств. Про це сьогодні, 14 травня, ЗІКу повідомила керівник прес-служби Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Віра Туряниця.

На осіб, які допустили ці порушення, накладено 11 штрафів, 5 з яких - на перших керівників підприємств. За результатами обстежень сільськогосподарських підприємств заборонено експлуатацію 9 одиниць машин та механізмів, з них - один трактор (ВАТ “Біганський” Берегівського району) з невідновленим електростартерним запуском двигуна.

«Серед порушень, які можуть призвести до травмування аграріїв під час весняно - польових робіт, - прокоментував результати перевірки начальник Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош, - несправна гідравліка на причіпних механізмах, відсутність огороджень робочих органів фрез та ротаційних ґрунтообробних машин, які мають примусовий привід і під час роботи знаходяться над поверхнею ґрунту, необлаштованість причіпних машин, що мають робоче місце оператора, звуковою та світловою сигналізацією в переважній більшості підприємств. Усе це - серйозні ризики, що можуть обернутися втратами здоров’я, а то й життя зайнятих на веснуванні».

Найбільше претензій у працеохоронців виникло до організаційних аспектів проведення весняно-польових робіт. У більшості агропромислових підприємств проігнорували навчанням та перевіркою знань з охорони праці, не переглянули та не обновили інструкцій, не подбали про медичні огляди водіїв і трактористів-машиністів та місця для очищення й миття техніки, не контролюють дотримання правил внутрішнього розпорядку та маршрутів руху, зокрема, сторожів.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також