Працівники Червоного Хреста навчали закарпатських МНСників надавати першу допомогу (ФОТО)

9
0

Для того, щоб рятувальники володіли навичками надання першої медичної допомоги, співробітники обласної організації Товариства Червоного Хреста проводять навчання особового складу Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальник – це професія мужніх та сильних духом і тілом. Це навіть не професія, а швидше поклик серця. Майже кожен день, вони ризикують життям, але нагородою за це служать десятки, а то й тисячі врятованих життів. Проте, для того, щоб бути справжнім рятувальником  сили замало, треба мати й спеціальні знання, які потім застосовувати на практиці під час різного роду надзвичайних ситуацій.

З 21 жовтня по 25 листопада 12-годинні курси працівників Червоного Хреста проходять з рятувальниками Державної пожежно-рятувальної частини № 14 міста Ужгород.  А у вересні місяці аналогічні тренінги проводилися в Аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення.

Бійці  оперативно-рятувальної служби проходять не тільки теоретичні а й практичні заняття з вивчення основ надання першої долікарської допомоги при епілептичних припадках, при термічних ураженнях, шоку, кровотечі, пошкодженнях органів та переломах а також навчаються правилам транспортування та перенесення потерпілого. Кожен рятувальник на практиці (за допомогою спеціальних манекенів) може потренуватись з надання першої допомоги при зупинці серця й органів дихання, а також при удушенні сторонніми предметами.

«Часто працівники рятувальної служби опиняються в екстремальних ситуаціях, коли потерпілому необхідна медична допомога. У цьому випадку кожна  хвилина може стати вирішальною для збереження життя та здоров’я людини. Саме тому в оперативно-рятувальній службі велика увага приділяється підготовці та навчанню співробітників вмінню правильно організувати та надавати невідкладну допомогу потерпілим на місці пожежі чи події», - зазначив Мирослав Щербей, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області.

У ДСНС України у Закарпатській області

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також