Працівники НПП "Синевир" жаліються на місцевих, які викидають сміття у річки (ФОТО)

20
10

Така байдужість призводить до серйозної екологічної катастрофи, яка впливає на здоров'я людей, водні екосистеми та загрожує біорізноманіттю.

За інформацією працівників НПП, опісля опадів з'явились купи сміття у річці, особливо пластикові пляшки можна спостерігати біля берегів та на водних течіях.

"Саме незаконне викидання сміття у річку та потічки - це практика жителів високогірних сіл Тереблянської долини, що входять до ТГ Синевирської сільської ради, яка стала глобальною проблемою", - йдеться у повідомленні на сторінці парку у Фейсбук.

Під час великих опадів, коли водні потоки швидко збільшуються, велика кількість сміття, що викидається на берегах річок та пливе по воді, переноситься вниз по течії, потрапляючи в Тереблеріцьку ГЕС, а в кінцевому результаті в океани та моря. Це призводить до забруднення водних джерел, вбивства водних організмів та пошкодження екосистем.

У зв’язку з цим, адміністрація НПП «Синевир» постійно попереджає про незаконне викидання сміття в річки, що в кінцевому результаті має серйозні наслідки для довкілля.

"Тож вкотре звертаємося до жителів громади, а також подорожуючих – не ігнорувати прохання адміністрації парку щодо дотримання чистоти та порядку в природному середовищі", - зазначають в НПП.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

У
Україна

Які діти ' такі й їх вибл@дки.

О
О

Введіть ім АВЕ квартплату,водоканал, муніципалів-побзераемо як заплатять

ДП
до першого коментатора

у нас повно людий які ся лінуют два кілометри на машині одвезти на санкціоновану свалку - ай замість того везут де май близько на поле а вать на ріку. Я вже мовчу за звори де ніко не видит(удтам і несут потуки долів на основні водяні артерії). Добре ош іще ни складуют на туристу як ото боло май давно "Тать ото туристи наметали!..". Менталітат і культура нашого закарпатського народа - дааааалеко од європейського, несмотря на близькість границь. Як ото кажуть "Права купіл, єздіть нє купіл", так і у нас -"Візи тай хижі купили - а культуру не купили."

ДГ
Дрімучий гукан

Исе иппен так має боти

Г
Гукан

Так мій няньо митав у поток сміття. І його отиць так митав. І я діти навчу сміття нести у потук. Бо ми гукани, нам завод мають построїти

Г
Гукан

Отібіться уд нас

Л
лоций

чим май глибока хаща тим май свині там жиют

Г
Гукан

Вода усьо змиє

В
вумному

місцеву владу чи не місцеві обрали собі? Штрафи офіційно виписувати на громади, а там хай місцеві зі своїми головами отг розбираються, куди йдуть гроші. Може так дійде до місцевих з їх місцевою владою. Їх можна тільки юридично відділяти, а по суті, це одне і те ж.

ЗП
Закарпаття перетворили у смітник

А організувати сортування і регулярне вивезення сміття, в тому числі з віддалених сел, місцева влада не хоче спробувати? Чи вона думає, що це проблема місцевих мешканців, які повинні самі шукати способи утилізації сміття.

Читайте також