Прокуратура Закарпатської області за півроку порушила 48 кримінальних справ

5
0

щодо захисту прав і свобод неповнолітніх

Прокуратура Закарпатської області з за 6 місяців 2008 року порушила 48 кримінальних справ щодо захисту прав і свобод неповнолітніх. Усього завдяки втручанню прокурорів було поновлено права 3 731 неповнолітнього. Про це сьогодні, 25 липня, ЗІКу повідомила старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Наталія Кузан.

Для захисту неповнолітніх дітей органи прокуратури області внесли 116 приписів і подань та 90 протестів. До відповідальності притягнуто 183 посадові особи.

З початку року прокурорами порушено 38 кримінальних справ за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, 4 – за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та іще 8 справ порушено за обома названими статтями.

Довідка ЗІКу:

Протягом 6 місяців цього року на Закарпатті неповнолітні у стані алкогольного сп’яніння скоїли 17 злочинів.

За інформацією начальника УМВС України в Закарпатській області Віктора Чепака, у І півріччі 2008 року злочинність серед неповнолітніх області зменшилась на 7,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Проте стабільною залишається кількість неповнолітніх, які у стані сп’яніння порушують закон.

Натомість голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші звинуватив правоохоронців у недопрацюванні. Наприклад, губернатора непокоїть, що невідомо, скількох власників торгових точок позбавлено ліцензій на право торгівлі спиртними напоями за грубі порушення. З початку року під час рейдів складено 43 адмінпротоколи за продаж неповнолітнім спиртних напоїв або тютюнових виробів. Щомісяця служба у справах дітей направляє у прокуратуру інформацію із переліком конкретних торгових закладів-порушників, проте, за словами Гаваші, зворотна інформація відсутня.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також