Прокурор Ужгорода вніс припис міському голові

5
0

на усунення порушень пов’язаних із затримкою початку опалювального сезону

      Прокурор міста Ужгорода Олександр СТРАТЮК, 18 листопада вніс припис на усунення порушень вимог Законів України „ Про місцеве самоврядування в Україні”, „ Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення” та інших нормативних актів. 

      У своєму приписі  він вимагає від виконавчого комітету Ужгородської міської ради та  безпосередньо від Ужгородського міського голови Сергія Ратушняка, негайно вжити задів для забезпечення нормальних умов життєдіяльності громадян та проведення навчально-виховного процесу. 

       Прокуратура міста Ужгорода проведено перевірку стану додержання законодавства, спрямованого на забезпечення нормального середовища життєдіяльності  населення. Було встановлено, що опалювальний сезон, незважаючи на вимоги законодавчих та ряду підзаконних актів, в Ужгороді не розпочато. 

      Дитсадки, школи, міська дитяча лікарня, а також Ужгородський національний університет тепла не мають. Діти й студенти перебувають на вимушених канікулах. 

      Це є грубим порушенням вимог ст.. 30 Закону України „ Про місцеве самоврядування в Україні”, ст..ст. 4 та 20 „ Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення”, п. 7,9,4, Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу. 

  Комітет міської ради та відповідні підпорядковані підприємства і служби не забезпечили нормального середовища життєдіяльності населення. Без тепла залишені освітні та медичні заклади, житло мешканців міста. Відповідальними особами не створено безпечних для здоров’я і життя умов праці, навчання, виховання, побуту та відпочинку, чим створено загрозу здоров’ю та життю громадян, особливо найбільш вразливих верств населення – пенсіонерів, дітей та інвалідів. 

      Відповідно до вимог ст..30 Закону України „ Про місцеве самоврядування в Україні” до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать забезпечення соціально-культурних закладів, які належать  до комунальної власності відповідних територіальних громад, а також населення паливом, електроенергією, газом та іншими енергоносіями. 

      Окрім того, нехтування власними службовими обов’язками щодо забезпечення теплом жителів Ужгорода мером міста С.Ратушняком є прямим порушенням статті 13 Закону України „Про теплопостачання”, згідно вимог якої саме на органи місцевого самоврядування покладено повноваження здійснення контролю за забезпеченням споживачів тепловою енергією. 

      Невиконання з боку органів місцевого самоврядування вимог згаданих вище нормативних актів по суті нівелює систему прав і свобод людини та їх гарантії, що визначає зміст і спрямованість діяльності держави, повідомили з прес-служби прокуратури області .

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також