Прикордонники затримали українця з підробленим паспортом

10
0

Сьогодні, 24 січня, близько першої години в міжнародному пункті пропуску "Лужанка" на українсько-угорському кордоні прикордонним нарядом було затримано громадянина України, який намагався виїхати до Угорщини за підробним паспортом.

Як повідомив прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону майор Едуард Стеблюк, виявлення підробленого документа відбулось завдяки спрацюванню прикордонної бази даних по виконанню доручень правоохоронних органів на серію і номер паспорта, який знаходився на обліку втрачених, викрадених та недійсних документів.

В ході комісійного проведення технічного дослідження паспортного документу за допомогою технічних засобів прикордонного контролю було встановлено, що паспортний документ частково підроблений, пошкоджена захисна плівка на сторінці з установочними даними особи, відсутні деякі елементи захисту документу, в ультрафіолетових променях герб України не світиться, перфорація номера паспортного документу на ст. 3 не співпадає з форзацною сторінкою; прошивальна нитка за розмірами відрізняється в порівнянні з наявним описом паспортного документу України; в ультрафіолетових променях присутнє яскраве світіння вздовж розтину, що свідчить про наявність склеювальної рідини на сторінках.

За результатами комісійного дослідження підробний документ було вилучено.

Стосовно громадянина України оформлені необхідні адміністративно-процесуальні документи за спробу незаконного перетинання держкордону згідно з вимогами Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі ведеться розбір ситуації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також