Рак шийки матки - діагностика та лікування. Поради закарпатських лікарів

4
1

Приблизно 90% випадків раку шийки матки викликаються вірусом ВПЛ - вірусом папіломи людини, який може спричинити дисплазію епітелію шийки матки. Без своєчасного лікування дисплазія шийки матки з часом може перетворитися на плоскоклітинний або залозистий рак.

Як зазначають медики Лікарні святого Мартина, першим етапом діагностики раку шийки матки є візуальний огляд гінеколога або онкогінеколога, після чого пацієнтці може бути призначено додаткове комплексне обстеження для точного встановлення діагнозу (УЗД, КТ, цитологічне дослідження, біопсія, кольпоскопія тощо).

Вибір методу лікування при раку шийки залежить від багатьох факторів, зокрема від стадії захворювання. Велике значення мають розмір та місце розташування пухлини, ураження наближених лімфовузлів та наявність віддалених метастазів.

На ранніх стадіях захворювання, коли обсяг пухлини малий, проводяться органозберігаючі операції - конізація шийки матки в гінекологічному відділенні лікарні.

При великому розмірі пухлини та ураженні лімфовузлів може знадобитися складніша операція, у деяких випадках - видалення матки.

Лікарі рекомендують регулярно проходити профілактичні огляди у гінеколога, оскільки раннє виявлення хвороби підвищує шанси на успішне лікування.

Найбільш ефективними методами захисту від раку шийки матки є вакцинація проти вірусу папіломи людини, а також скринінг за допомогою ПАП-тесту та ДНК-тесту для виявлення вірусу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
Вася

Це інформація для пані Марічки щоб не зловживала органом

Читайте також