Рахівчани погрожують блокувати святкування Дня міста

10
14

якщо набережну Тиси назвуть «фашистським» іменем

Депутат Рахівської міської ради Василь Бокотей звернувся із запитом до прокурора району В. Конара з проханням надати правову оцінку ти винести протест на рішення міськради про перейменування набережної Тиси угорською назвою. Про це сьогодні, 29 травня, повідомив власкор ЗІКу.



Йдеться про рішення Рахівської міської ради від 27 травня 2009 року, яким правий берег р. Тиса від центрального мосту Рахова до перехрестя вул.Миру і вул. Шевченка вирішено назвати Сегедською набережною – «з нагоди 70-річчя встановлення дружніх зв’язків з містом-побратимом Сегедом Угорської республіки».



«З точки зору міських депутатів 70 років тому не було окупації і кривавих розправ, а було встановлення дружніх зв’язків. Цього року у Рахові не виконано жодного пункту указу Президента про відзначення 70-тиріччя подій Карпатської України – через брак коштів. Натомість нам нав’язують угорські назви. Дружні стосунки потрібно встановлювати та підтримувати. Але ж речі потрібно називати своїми іменами. Цинізму і блюзнірству теж є межі. Нікому не дозволено паплюжити пам’ять тисяч загиблих охоронців Карпатської України», – вважає голова рахівського осередку ВО «Свобода» Михайло Кравчук.



Депутат Василь Бокотей називає таке рішення антиукраїнським і таким, що розпалює міжнаціональну ворожнечу. У депутатському запиті він стверджує, що проект такого рішення не проходив обговорення у постійних комісіях Рахівської міської ради, а також не був внесений до порядку денного.



Василь Бокотей переконаний, що міськрада своїм рішенням ігнорує Указ президента України про відзначення 70-ї річниці Карпатської України та вжиття заходів щодо встановлення меморіальних дошок, перейменування вулиць та присвоєння навчальним закладам імен діячів Карпатської України. «Невже Президент мав на увазі увіковічнити пам’ять фашистсько-угорську окупацію нашого краю», – каже депутат.



Він просить прокуратуру винести протест на рішення і зобов’язати голову міськради скасувати його як незаконне, яке суперечить національним інтересам України. «Інакше свідомі громадяни та патріотичні сили нашого краю залишають за собою право бойкотувати проведення свята Дня міста Рахова», – резюмує Василь Бокотей.



Коментарі

Р
РДА

А ти за чий рахунок їздив у Европу.Чмо. А батя твій у якій школі викладає. Гавно. Ще не так давно ходив`єс як гнидик, а тепер корчих антелігента. Тварюка жирна

Р
рахівська

капец......і той депутат мій колишній вчитель історії.....

М
мукачівець

Кусі тебе видно не свинячий грип поразив а щось сильніше якщо ти вважаєш що угорці прийшли на закарпаття бо вважали ці землі своєю територією. Це що тебе такої історії навчив Федака в УжНУ

К
Кусi

70 рокiв тому угорцi повернулися на Закарпаття, тому що вважали цi землi своею iсторичною територiею. По iхнiм поняттям, вони прийшли як визволителi. А ось якого бiса робили тут завербованi фашистським Абвером галицькi пройдисвiти , то це i питанням по сутi .

М
мукачівець

До кусь, Ірин таПавлів без роду поясніть ЯКІ ДРУЖНІ стосунки принесли на Закарпаття угорські хортисти рівно 70 РОКІВ ТОМУ

М
мукачівець

НЕ ПАМЯТАЄШ СВОЮ ІСТРІЮ - будеш вивчати історію своїх ворогів

М
мукачівець

До кусь, Ірин таПавлів без роду поясніть ЯКІ ДРУЖНІ стосунки принесли на Закарпаття угорські хортисти рівно 70 РОКІВ ТОМУ

О
Остап

Луценко тоже ,чтоб оправдать свою нахабную повединку,назвав немцев - фашистами.То время ушло.Не надо постоянно оглядываться и тыкать пальцем.А то можно и себе что-то натыкать.Не без греха.

А
Анна

со Сталиным больше людей погубили и сгноили.

К
Кусi

Дивуюсь, що представник `Свободи` , яку як вiдомо фiнансуе ЦРУ США, так азартно протестуе проти присвоення назви набережнiй по назвi мiста дружньоi нам Угорськоi Республiки - члена ЕС i НАТО. Ви що, не отримали своечасно , разом з грошима, необхiдних iнструкцiй по змiцненню дружнiх звязкiв з краiнами НАТО ???

М
мукачівець

Кусі жаль що ти від свинячого грипу втратила память про те як закарпатців рівно 70 років тому угорці розтрілювали за бажання жити вільно в своїй КАРПАТСЬКІЙ УКРАЇНІ. За таких кусі і нас не поважають в Європі.

М
мукачівець

Як би зміг то приїхав у Рахів щоб не допустити придркуватих кусь до влади і відстояти справедливу історію краю СЛАВА ГЕРОЯМ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ

М
мукачівець

Кусі жаль що ти від свинячого грипу втратила память про те як закарпатців рівно 70 років тому угорці розтрілювали за бажання жити вільно в своїй КАРПАТСЬКІЙ УКРАЇНІ. За таких кусі і нас не поважають в Європі.

К
Кусi

Шкода, що вiрус `Тягнибокiвського грипу` (рiзновид `свинячого`) iнфiкував мiзки деяких закарпатцiв. Не контактуйте з такими хворими депутатами !

Читайте також