Реальна явка на референдум по аквапарку в Ужгороді не перевищить 10%

10
2

Такий прогноз оприлюднив політолог Віктор Пащенко

На референдум в Ужгороді щодо будівництва аквапарку в місті реально прийдуть висловити свою позицію не більше 10% виборців. Проте міська влада може домалювати й всі 50%, якщо побажає, оскільки це той випадок, коли контролю з боку політичних партій нема. Такий прогноз на прес-конференції в Ужгороді 2 грудня оприлюднив політолог, директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко, - повідомив кореспондент ZAXID.NET в Ужгороді.

Нагадаємо, 7 грудня в Ужгороді буде проведено місцевий референдум щодо будівництва в Ужгороді аквапарку, на який винесуть одне питання: потрібен місту аквапарк чи ні? До такого кроку мерія вдалася після того, як обласна рада своїм рішенням розширила межі Боздоського парку до 73 га, включивши до його території й 23 га, на яких місто планувало звести водний комплекс.

Мер міста Сергій Ратушняк назвав це рішення облради кримінальним злочином. Він також наголосив, що `референдум матиме силу конституційної норми і навіть Верховна Рада не зможе його відмінити`.

У листопаді прокуратура Закарпатської області за дорученням керівництва Генпрокуратури України встановила, що рішення обласної ради про розширення меж Боздоського парку в Ужгороді прийнято з порушенням чинного законодавства.

29 липня Ужгородська міська рада подала до Ужгородського міськрайонного суду позовну заяву з вимогою скасувати згадане рішення обласної ради. Ще раніше мерія подала до суду на Держуправління охорони навколишнього природного середовища, у такий спосіб намагаючись змусити управління затвердити межі Боздоського парку у 53 га.


10 серпня 2007 року на сесії Ужгородської міської ради було погоджено створення спільного українсько-німецько-словенського підприємства `SAFF-Україна Аква`, що займатиметься будівництвом сучасного водного комплексу. Було також визначено частку майна міста у новоствореному підприємстві - 20%.

Протокол намірів про зведення в Ужгороді аквапарку на території 25 га було підписано 17 квітня 2007 року. Інвестором проекту виступило німецько-словенське товариство `SAFF`. Вартість комплексу - 25-30 млн євро.


Коментарі

С
спостерігач

івану - якщо пащека сказала 10 то буде 10 в нього всі прогнози з ....... висосані

ІЗ
Іван з Радванки

А чого лиш 12%? А мене з кумом Пащенко чом не порахував? Фальсифікатор, блін!

Читайте також