Ремінці для годинника: види і правила підбору

35
0

Годинники давно перестали бути простими помічниками у визначенні часу, вони перетворилися в символ статусу свого власника. Однак презентабельний зовнішній вигляд часто псують аксесуари, які зношуються завчасно.

Зокрема, це стосується ремінців. Але не тільки знос або невеликі пошкодження виступають причиною заміни цього виробу. Часто власники годин прагнуть оновити їх зовнішній вигляд або зробити більш відповідними новому гардеробу.

Різновиди ремінців для годинників

Вибираючи ремінці для годинника correa.com.ua/remni/, потрібно в першу чергу звернути увагу на матеріал їх виготовлення. Самим затребувані з них:

  • Нейлон. Здобув популярність останнім часом за рахунок низької ціни і простоти використання. Нейлонові ремінці не руйнуються під впливом вологи, швидко сохнуть. Також вони універсальні, легко встановлюються, мають широкий вибір кольорів і малюнків.
  • Силікон або каучук - оптимальний варіант для спортсменів і дайверів, оскільки цей матеріал можна використовувати в середовищі з високою вологістю. Крім того, силіконові ремінці часто застосовуються влітку і взимку, так як вони не вбирають вологу, не бояться інтенсивних сонячних променів в спеку, а також не застигають, не втрачають еластичності і не тріскаються в мороз. Такий матеріал все частіше зустрічається на спортивних моделях наручних годинників, які експлуатуються в екстремальних для пристрою умовах (наприклад, на рибалці, полюванні, під час підводного плавання).
  • Шкіра - матеріал, який залишається найпопулярнішим серед користувачів годин. Відрізняється широким вибором текстури (буває гладкою, зернистою або лакованої). Шкіра та її аналоги - це оптимальний варіант для класичних моделей наручних годинників. Незважаючи на популярність, у шкіряних ремінців невеликий термін придатності (близько 3-4 років), невисока водостійкість, а крім того, вони схильні вигоряти на сонці.
  • Кераміка - незвичайний матеріал, який за своїми властивостями схожий з металом. Керамічні браслети міцні і не вимагають спеціального догляду, хоча їх ціна вище, ніж у виробів з інших матеріалів.

Крім того, ремінці для годинника випускаються різної форми. Наприклад, аксесуари можуть бути подвійними, ралійних, з Бунду і інші.

Критерії підбору розміру

Після того, як матеріал визначено, треба приділити увагу таким параметрам, як довжина і ширина виробу. Невідповідність цих розмірів буде кидатися в очі і надавати годинами не естетичний вигляд.

Помічником у цій справі може виступити старий ремінець - на зворотному боці багатьох моделей вказана маркування. Цифри на ній позначать посадкову ширину ремінця. Зазвичай, це парне число (18, 20, 22 та інші), з одиницею виміру в мм. Більш точний спосіб полягає в застосуванні штангенциркуля або звичайної лінійки. Ширина ремінця - це відстань між «вушками» на корпусі годин.

Довжина виробу вимірюється без урахування застібки. Причому дізнатися довжину ремінця можна самостійно, в домашніх умовах. В цьому випадку головним помічником виступить стрічка, маркер і скотч. Оберніть стрічку навколо руки і відзначте місця з'єднання стрічки стрічка. Потім зніміть стрічку і розгорніть. Виміряйте лінйкой довжину між відмітками. З отриманого значення треба відняти довжину корпусу годин. Для точності розміру до цього значення додають відстань між кінцем ремінця і четвертим отверстінм (зазвичай, воно знаходиться в межах 3,8-4,5 см).

Правильно підібраний ремінець для годин - запорука того, що аксесуар буде щільно і зручно сидіти на кисті. При цьому якість матеріалу, з якого він виконаний, гарантує ідеальний зовнішній вигляд на час експлуатації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також