Рятувальники також побули "Миколаями"

12
0

Закарпатські рятувальники з подарунками завітали у підшефну Часлівську школу-інтернат для дітей сиріт, що в Ужгородському районі

19 грудня – день святого Миколая Чудотворця. Здавна християни називали Миколая своїм заступником, який також оберігав подорожніх і моряків. Вважалося, що в кожній хаті, поряд з іконами Ісуса Христа і Матері Божої, повинна знаходитися ікона святого Миколая.

З покоління в покоління передавалися легенди й перекази про доброту й справедливість Святого Миколая Чудотворця. Люди вірили, що через свою благочинність він отримав у Бога дар постійно невидимо перебувати серед людей, справедливо вирішувати проблеми і допомагати в біді.

Особливо полюбляють це свято малюки, які вже за тиждень до нього припиняють бешкетувати й дотримуються зразкової поведінки, бо вранці під подушечкою чи в чобітках можна знайти гостинчик чи солодощі.

Не стоїть осторонь цього свята й Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, підрозділи якого взяли під опіку дитячі будинки-інтернати, де перебувають діти позбавлені батьківської уваги.

У день свята закарпатські рятувальники з подарунками завітали у підшефну Часлівську школу-інтернат для дітей сиріт, що в Ужгородському районі. Наразі у дитбудинку виховується більше ста дітей віком від шести до п’ятнадцяти років і жоден з них не лишився поза увагою своїх благодійників. Кожен із діток отримав подарунок та різноманітні солодощі. Окрім цього начальник Ужгородського РУ ГУ МНС України в Закарпатській області Микола Рущак від імені керівництва оперативно-рятувальної служби краю для навчально-виховного закладу вручив DVD-програвач та пилосос.

Та найбільшою нагородою для поважних гостей були вдячні дитячі оченята, що аж світилися радістю та задоволенням.

Закарпатські рятувальники переконані, що заходи, пов’язані з наданням допомоги дитячим будинкам, - справа благородна та дуже необхідна. Адже більшість дітей тут позбавлені основного – батьківського піклування та тепла рідної домівки. Звісно, що цього їм не замінить ніхто, проте, можливо, невелике свято та подарунки від гостей хоча б частково компенсують те, чого їм так бракує.

ЦП ГУ МНС України в Закарпатській області

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також