Рік війни: Як країни світу підтримали Україну (ФОТО, ВІДЕО)

17
0

Сьогодні, 24 лютого рівно рівно рік, як почалась війна в Україні. Кожен день цього року українці боролись за своє незалежне майбутнє. І далі продовжують.

За цей час ми отримали велику підтримку збоку країн світу, їх лідерів, політиків, громадських діячів, відомих акторів та музикантів. Разом з нею Україна стала сильніше.

Сьогодні, у цю жахливу річницю російського вторгнення ми досі відчуваємо світову підтримку.

У Парижі підсвітили Ейфелеву вежу у кольори українського прапору. Так само зробили на будівлі МВС у Празі.

У польському Гданську освітили будівлю написом "NO MORE TIME".

Слова підтримки висловив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала:

«Шановні українські друзі, те, щo ви цілий рік протистоїте російському тиску викликає щире захoплення. І я хочу вас запевнити, що у вас є друзі в Чеській Республіці, які завжди вам допомагатимуть...»

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у річницю російського вторгнення заявила, що ЄС і Україну чекає майбутнє єдності.

"Рік брутальної російської агресії. Рік героїчного українського опору. Рік європейської солідарності. Попереду нас чекає майбутнє єдності", - сказала фон дер Ляєн.

"Ви боретеся за свободу, за демократію і за своє місце в Європейському Союзі. Ми будемо з вами стільки, скільки буде потрібно", - додала вона.

"Рівно рік тому Росія розпочала війну з нашим східним сусідом. Зі своїми масштабами та характером ця агресія повністю виходить з рівня європейської цивілізації 21 століття. Ні привід, ні виправдання Кремля не можуть виправдати страждання, які завдали українцям своєю агресією. Масові могили, катування чи відтягнуті люди - це повсякденна реальність частин України, куди зайшли росіяни.

У цій війні немає жодних сумнівів, хто агресор і хто захищає себе, ні хто хоче війни, а хто хоче миру. Якщо Володимир Путін бажає миру, то він може у будь-який час наказати вивести свої війська з України. Однак протягом 365 днів він показував, що бажає навпаки. Тому солідарність світової спільноти з Україною непередбачувано сильна. Ми усвідомлюємо, що наша допомога допомагає людям, які опинилися в біді, нашим сусідам, з якими ми будемо жити тут століттями, незалежно від політичних гарнірів по одному боці

Ми живемо у важкі часи, ми переживаємо кризи, які, як вважали, залишилися в минулому. Я вірю, що ми зможемо їх подолати, якщо будемо продовжувати зберігати спокій та спокій, слідувати правді та не піддаватися страху, брехні та маніпуляцій", - написала Президентка Словаччини Зузанна Чапутова.


"Завтра виповниться рік з моменту жорстокого нападу Путіна на Україну. Об 11 ранку ми зупинимося та будемо разом з нашими українськими друзями, як це робили на кожному етапі, у їхній постійній боротьбі за свободу", - написав Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

Ось така одна з доріг у Лондоні у підтримку України:

"Сьогодні по всій Фінляндії майорять українські прапори. Рівно рік тому Росія розпочала війну в Україні, яка є актом порушення Статуту ООН і міжнародного права. Фінляндія непохитно підтримує Україну.?

Слава Україні!?", - написали на сторінці уряду Фінляндії.

"Через рік після того, як Росія Путіна розпочала жорстоку агресію проти України, ми, лідери ????, висловлюємо свою повну солідарність з людьми UA та своєю сильною прихильністю продовжувати підтримку в Україні.", - написав у Твіттері президент Румунії Клаус Йоганніс.

Також, у посольствах Великої Британії по всьому світу зіграли гімн України.

"У цю жахливу річницю російського вторгнення мої колеги в британських посольствах по всьому світу зіграли український національний гімн, щоб продемонструвати свою підтримку України", - повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Також, президентка Словаччини звернулась українською:


"У знак незмінної солідарності з українським народом сьогодні зранку на будівлі німецького Бундестагу було піднято державний прапор України.

Дякуємо Німеччині за цю солідарність!", - написали на сторінці Посольства України у ФНР.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також