Рівно 34 роки назад закарпатці Іван Яремчук та Василь Рац виграли із "Динамо" європейський Кубок кубків

35
7

У фіналі столичний клуб тоді розгромив іспанський "Атлетіко" із Мадриду.

Все почалося 18 вересня 1985 року. На стадії 1/16 фіналу київське "Динамо" гостювало у нідерландського "Утрехту". Гра в Нідерландах не задалася. В кінці першого тайму господарі вийшли вперед, а на початку другого тайму забили вдруге. "Динамівці" отримали надію після забитого голу Демяненка наприкінці матчу і поразка 2:1 давала дуже хороші шанси вдома.

Але хто ж знав, що "Динамо" тоді не вдасться нікому зупинити. На домашню гру проти "Утрехту" на "Респкубліканському стадіоні" зібралося 100 тисяч вболівальників. Проте початок гри взагалі не вдався. На 8-хвилині гравці "Утрехту" вийшли вперед. Але до 20-хвилини зусиллями Блохіна та Яремчука вже вперед вийшли саме "динамівці.



А початок другого тайму взагалі підняв стотисячний стадіон на ноги. На 53-хвилині Олександр Заваров робить рахунок 3:1, а через сім хвилин Вадим Євтушенко забиває четвертий гол. Розгром нідерландської команди і вихід в 1/8 фіналу.

23 жовтня 1985 року в 1/8 фіналу довелося грати на той час із дуже сильною румунською командою "Університаття". Гра в Крайові була дуже динамічною і нервовою. Румуни вже на 14 хвилині поверли у рахунку, але вже через десять хвилин програвали 1:2, а дубль на свій рахунок записав Олександр Заваров. Та все ж таки господарі змогли зрівняти рахунок у кінці гри з пенальті. У підсумку 2:2.



І знову у Києві суперника чекали сто тисяч вболівальників. Із перших хвилин вони повели свою команду у бій. На сьомій хвилині закарпатець Василь Рац відкрив рахунок у цьому матчі. На 11-хвилині Ігор Беланов перевагу подвоїв, а через дві хвилини Анатолій Дем’яненко рахунок потроїв. Це був остаточний результат матчу.

1/4 фіналу можна було і не помітити. Перша гра для "динамівців" розпочалася 5 березня 1986 року у Відні проти "Рапіду". Перший тайм із австрійцями завершився у нульову нічию, а у другому дубль Беланова та голи Раца і Яковенка зробили свою справу ще у першому матчі. Гравці "Рапіду" відповіли лише голом престижу на 83-хвилині.

Матч у Києві знову пройшов із повними трибунами. Після впевненої перемоги над суперником в гостях, ніхто не сумнівався у перемозі київського "Динамо". Яремчук вивів команду вперед вже на 7-хвилині, а Блохін на 12-ій з пенальті перевагу подвоїв. На 27-хвилині Халілович гол відкваитав, а далі Ярмечук, Блохін та Євтушенко довели рахунок до не пристойного – 5:1.

2 квітня 1986 року "Динамо" приймало на стадії 1/2 фіналу чехословацьку "Дуклу". Знову "Республіканський стадіон" і сто тисяч вболівальників на ньому. У цьому матчі все вирішилося у першому таймі. Дубль Блохіна та гол Заварова забезпечили київським футболістам впевнену перемогу – 3:0.

Матч у Чехословаччині завершився у нічию 1:1. За "Динамо" забив Беланов.



Фінал відбувся 2 травня 1986 року у Ліоні. Суперником київського "Динамо" став мадридський "Атлетіко". Вже на шостій хвилині Заваров рахунок відкрив, а далі була справжня боротьба до останнього. Жодна із команд не хотіла здаватися. Так було до 84-хвилини. Усі зусилля зрівняти іспанцями були направлені на атаку. Вже наприкінці вони забули про захист і про Блохіна, який і наблизив команду до золотих медалей.

Але підсумок у матчі поклав Євтушенко на 87-хвилині. Рахунок 3-0 і Кубок кубків приїхав до Києва.


Коментарі

ДН
до нижнього

Ти дебіл Тупий і неграмотний по перше дякувати треба таким як Золі, на мою думку напевно тебе трутня недопустили до кормушки,зато ти тут виеш як скажений. А мадярам треба сказати велике КОСОНЕМ СИЙПЕН за їх пророблену роботу.

Ш
Шшшшшш

Футбола не буде бо у Закарпати мадяре роблять футбол а тот шурик золи пи... р топить Украину. Де органи де збу де Балога шкода шо нами командобть на Закарпати мадяре и заробляють гроши .... шкода !!!

А
Ааааа

А тепер мадяре золи и футбол ....

Ч
Читач

Чого зараз не грають подібні гравці? Одні мажори косо,- клишоногі у тому динамо, яких ставлять грошовиті батьки. Після срср не дивився жодного їх матчу.

М
мiша

Авторові спасибі за виправлену помилку в публікаціі

М
мiша

До автора статті---- а Великий Бичків . що не Закарпаття??? В тому матчі на полі було два наші земляки ---Василь Рац та Іван Яремчук. видно вживу Ви ту ігру не бачили.

Р
респект

файний фотьбол бов

Читайте також