Різак вчергове звинувачує всіх і все

5
0

цього разу в тому, що йому завадили попрощатися з матір’ю, яка померла

Інформаційне видання закарпатського обкому СДПУ(о) «Світогляд» розповсюдило повідомлення, в якій звинувачує Генпрокуратуру та голову Секретаріату Президента України Віктора Балогу у провокації проти екс-губернатора Закарпаття, екс-нардепа Івана Різака. Балогу «запідозрили» також у зв’язках з новим керівництвом СДПУ(о). Про це сьогодні, 19 травня, інформує ЗІК.



У повідомленні йдеться про те, що Генпрокуратура перешкодила Різакові попрощатися з матір’ю, яка померла у селі Бобовище на Закарпатті. У день смерті матері Різакові направили з Генпрокуратури повістку на допит, що відбувся у день похоронів. Різак саме очікує закінчення випробувального терміну та вважає, що повісткою його хотіли спровокувати на порушення. Тому екс-губернатор залишився в Києві. (Іван Різак засуджений до 5 років позбавлення волі з річним випробувальним терміном.)



Закарпатські прибічники екс-губернатора також стверджують, що у день похоронів машину рідного брата політика - Василя - кілька разів зупиняли «даішники» та ретельно оглядали салон.



У повідомленні йдеться про те, що «СДПУ(о) після відставки Віктора Медведчука не зробило жодного кроку на захист Івана Різака». «Мало того, у ці трагічні для екс-губернатора Закарпаття і його рідних дні ніхто з керівництва СДПУ(о), за нашою інформацією, не висловив Івану Михайловичу співчуття навіть телефоном», - стверджують його прибічники та «натякають» на зв’язок Віктора Балоги з новим керівництвом СДПУ(о).



Іван Різак - екс-голова Закарпатської обласної державної адміністрації. Іванові Різаку інкримінують доведення до самогубства ректора Ужгородського державного університету В.Сливки; зловживання службовим становищем; одержання хабара; користування мобільним телефоном коштом `Закарпаттяобленерго`; організацію масових заворушень у Сваляві; незаконну видачу посвідчень радника губернатора трьом особам.



І. Різак звернувся до Європейського суду з прав людини.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також