Росіяни довели, що Інтернет майже не викликає залежності

8
0

Старший науковий співробітник Московського НДІ психіатрії Росздрава, психіатр психотерапевт Віталіна Бурова заявила, що приблизно 2% користувачів всесвітньої павутини через свою природну схильність можуть стати залежними від інтернету.

"Згідно з моїми даними, і вони збіглися з даними інших дослідників, близько 2% користувачів страждають на інтернет-залежність. Чим більше буде користувачів, тим вищою буде конкретне число хворих людей", - сказала вона в ході мультимедійного відеомосту Москва-Пекін на тему Реальність чи віртуальність.

Бурова зазначила, що ці люди за своїм характером схильні до якоїсь залежності.

"Людина, у якої знижена самооцінка, не має впевненості в собі, яка слабо контролює свої імпульси, слабо переносить якісь зовнішні обмеження, у якої є проблеми з встановленням нормальних соціальних зв'язків - ці люди схильні до різних видів залежності: алкогольної, наркотичної, залежності від інтернету або ігрової залежності", - повідомила Бурова.

Що стосується самого поняття інтернет-залежність, то вона зазначила, що в міжнародних класифікаціях захворювань його ще немає, але вона впевнена, що ці класифікації протягом найближчих років будуть переглянуті і доповнені.

"Там, де є шкода фізичному або психічному здоров'ю або соціальному життю. От якщо хоча б один з цих критеріїв ми спостерігаємо, значить можна говорити про те, що є захворювання, яке потрібно лікувати", - вважає Бурова.

Вона також повідомила, що середній вік людей, які страждають від інтернет-залежності, варіюється від 17 до 21 року, причому переважно це чоловіки.

Учасники відеомосту в Пекіні - керівник Центру вивчення хронічних розладів Центрального військового госпіталю Пекіна Тао Жань і керівник центру лікування інтернет-залежності китайської молоді Пекіна Кун Лінчжун - вважають, що шукати причину виникнення у дитини інтернет-залежності потрібно в сім'ї. За їхніми словами, проблема інтернет-залежності може виникнути в неповній або неблагополучній сім'ї, в родині, де батьки занадто багато вимагають від дитини, тим самим формуючи у неї низьку самооцінку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також