Російські окупанти в захопленій Авдіївці у першу чергу повернули радянські назви вулиць

31
10

Натомість, у Закарпатті та інших областях України місцеві управлінці досі "тягнуть гуму", не розуміючи справжній зміст таких дій.

Як пише у себе на сторінці у Фейсбук політичний експерт Юрій Дзямулич, відомо, що одним з перших рішень російських окупантів у Авдіївці було повернення усіх радянських назв вулиць.

У перший день окупації вони повернули "русскій мір". Вірогідно, через декілька днів там буде стояти ленін та інші імперські пам'ятники. Адже окупант добре розуміє, що цим він несе свою ідеологію.

"А у нас досі є тисячі вулиць російським і комуністичним діячам, тисячі пам'ятників імперіям, совєтським ідеологічним солдатам-освободітєлям. Сотні голів громад досі розповідають, що це наша історія, її потрібно залишити. Вони не хочуть зрозуміти, що історія не має нічого спільного з пропагандою, що історія, яку вони вчили в радянській школі не має нічого спільного з реальною історією, вони не хочуть розуміти, що Україна була окупована і саме російський окупант встановлював тут свої пам'ятники і називав вулиці своїми назвами. А все, що було пов'язано з Україною і нашим діячами він стерав з пам'яті, не давав йому місця в історії. Бо всі, хто був за Україну - були "врагамі народа". А ви вчили історію "вєлікой оттєчєствєнной вони", якої не існувало, "вєлікой революції", "вєлікого лєніна і сталіна", - йдеться у дописі Юрія.

Дзямулич звернувся до голів громад з закликом демонтувати радянські пам'ятники та переназвати вулиці, адже незабаром почне діяти закон, який надає право голові ОВА зобов'язати їх зробити це у примусовому порядку.

"І тепер ви далі хочете тягнути цей непотріб своїм онукам? Якщо вам так подобається СССP з її ідеологією, то заберіть собі ці пам'ятники додому, але очистіть їх з публічного простору, очистіть вулиці від пушкіних, горьких, жукових, і пєрвомаїв. Бо це їх історія, їх ідеологія, а не наша, не українська.

Звертаюся до голів громад Закарпаття: Хустської, Виноградівської, Рахівської, Воловецької, Міжгірської та інших - майте розум і совість! Скільки ви ще будете тягнути час? Ще маєте два місяці на те, щоб самостійно демонтувати пам'ятники та переназвати вулиці. Далі закон наділяє голову ОВА зобов'язати вас це зробити у примусовому порядку. З 27 квітня 2024 року. Майте якусь самоповагу", - додає Юрій Дзямулич.

Дивіться також: Молдавчук: "Декомунізація" – це наша частина ідеологічної боротьби з ворогом


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

О
Олександр

Микола завали їбало і не скди по собі, гнида.

М
Микола

Якби, не дай Бог, рашка зайняла Україну, то в цей же день 95% працівників силових структур та 90% адміністрації перейшли б на сторону рашки.

М
Микола

На питання чому в багатьох містах та селах України не прибирають радянську символвку є дуже проста відповідь- там чекають "руцький мир"

А
антикхб

сбушнки продались в криму. і всюди де зайшов триколор. і так буде всяде. бо в сбу гетеросексуалів на роботу не беруть.

Т
Тетяна

Там де ступає кацапська лапа,то вже вулиці,так і на Сході залишилися руїни і попіл і смерті ,чи та кацапня-сволочня тямить будувати,а трощити то їхнє явне рило Ми своє повернемо і виженемо іродів пуйловських.

P
Petya

Свій сарай я вже назвав імені Орбана а бударь імені Сіярто

P
Petya

Береме пак кромплиме пак мечеме ні бе ні ме

ДН
До нижнього

твоє сбу буде в першу чергу за себе думати чи тікати чи перефорбуватися

ДP
До petya

Твої координати вже в СБУ

P
Petya

Скоро і на Закарпатті поміняєме на мадярські назви улиць

Читайте також