Розмальовка навчатиме ужгородських дітей

9
2

сортувати сміття

У межах проекту `Запровадження інноваційних механізмів роздільного збирання, вивезення та переробки твердих побутових відходів в Ужгороді` видано розмальовку для дошкільнят та учнів початкових класів із промовистою назвою `Як Сміттєзнайко Незнайка вчив сортувати сміття`. Видано її за підтримки державного Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України та Ужгородської міської ради - повідомляє УЖГОРОД.net.



Легкі для запам’ятовування віршики, що вчать правильно сортувати сміття, написала керівник еколого-освітніх і туристичних програм РМЕО `Екосфера` Катерина Станкевич-Коваль, а малюнки, які діти можуть розфарбувати, виконав член творчого об’єднання `Малий Лувер`, учень Ужгородської дитячої школи мистецтв Іван Дранчак. Книжечку безкоштовно роздаватимуть через управління освіти по дитячих садочках та початкових школах. Її наклад - 4200 примірників.



Нагадаємо, що ця розмальовка - черговий крок до реалізації проекту, розробленого управлінням з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку міста Ужгородської міськради, який виграв всеукраїнський конкурс, а відтак Ужгород отримав на нього 497 тис. грн із державної казни. Відповідно, й видання книжки здійснено за державні кошти. Як розповів начальник згаданого управління Іван Ванджурак, програма має, перш за все, освітню мету, тому на спеціальних уроках, тематичних виставах і книжках зроблено особливий акцент. У ДНЗ № 20 та НВК `Пролісок`, наприклад, нещодавно провели відкриті заняття за участі дітей, батьків і педагогів, де роз’яснювали, як сортувати сміття. У `Проліску` на додачу ще й виготовили картонні коробки, які імітують контейнери для роздільного сортування, і поставили їх у коридорі, отож теорію діти відразу можуть реалізувати на практиці.



Просвітницька робота дає вже й реальні результати. Зі спецконтейнерів, розміщених по школах і садках, зібрано 4 тонни скла і півтонни макулатури. Особливо активно включилися в роботу ЗОШ № 5, 6, 7, 10, дитсадки № 10 і 20. Для загального користування наразі встановлено контейнерний майданчик у Боздоському парку, куди можна викидати посортоване сміття. КШЕП, котрий отримав спеціальний автомобіль для транспортування вторсировини, здає її підприємству `Вторма`. А в широкому масштабі роздільне сортування сміття має запровадити інвестор — фірма `ASA`, котра збирається докорінно змінити підходи до утилізації ТПВ.



Коментарі

И
Иван

до детей скорийше доходить .

И
Иола

чудово.потом диточки будуть вчити дорослих,как не смитити,и правильно сортирувати смиття.

Читайте також