Санаторії області втратили 50% клієнтів

9
0

через епідемію грипу

Інформаційне нагнітання про епідемію грипу на Закарпатті може довести економіку області до повного колапсу. Про це на прес-конференції в Ужгороді заявила голова Правління РВ УСПП в Закарпатській області Маргарита Мощак. За її словами, лікарі свідчать, що на Закарпатті немає пандемії свинячого грипу, тоді як серед населення поширюється істерика.

"Немає жодного підприємства, яке б не постраждало від цієї ситуації. І це стосується не тільки туристичного бізнесу, але й підприємств усіх сфер обслуговування, - прокоментувала Маргарита Мощак. За її словами, у туристичних комплексах Закарпаття почалися масові відмови, і при очікуваному заповненні на 80% закарпатські здравниці на сьогодні обслуговують тільки близько 30% відпочивальників.

Таку ситуацію підтверджують самі керівники санаторіїв та готелів Закарпаття. Агнеса Кеменяш, комерційний директор ТОВ "Сузір’я" (санаторій "Квітка Полонини") каже, що з початком оголошення епідемії до закладу почалися масові дзвінки із запитанням, чи не закрита оздоровниця. Так, за словами відпочивальників, на гарячій лінії Міністерства охорони здоров’я українців інформують про закриття всіх туристичних та лікувальних закладів, чого насправді немає. "Ми змушені були перевести працівників на неповний робочий день, оскільки завантаженість санаторію на сьогодні — близько третини, - скаржиться Агнеса Кеменяш.

Андрій Сугай, директор санаторію "Карпатія" зауважує, що у санаторію через введені запобіжні заходи, жодного випадку захворювання не було: "Істерія на телебаченні не відповідає реальній ситуації, для європейської держави таке знущання над народом узагалі неприйнятне, — вважає Андрій Сугай. — Треба оперувати фактами, висновками медиків, а не штучним нагнітанням інформації. У закарпатських санаторіях люди мають змогу гуляти на природі, а не сидіти у сухих кімнатах, великих містах чи переповнених вагонах метро, тож тут існують усі умови, щоб вберегтися від захворювання".

За тиждень 11 туристичних груп, кожна по 40 осіб (у коштах це 100 тис. грн) втратив ВАТ ГТК "Інтурист Закарпаття". Директор підприємства Олександр Доктор каже про заповнення у готелях максимум на 8-12%. При чому туристи мотивують відмови через те, що "на Закарпатті люди мруть як мухи". "Ситуацiя в Ужгородi є абсолютно нормальною i не загрожує нi життю, ні здоров’ю туристів, - підкреслює Олександр Доктор, - а через 2-3 тижнi, коли сезонна епiдемiя грипу вщухне, податки платити буде нi з чого, а цiни зимовий сезон, що цього року обiцяє бути хорошим, снiжним, значно виростуть, адже підприємці намагатимуться покрити збитки за осінь".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також