Сергій Федака: Відповідальність, яку взяв на себе БЮТ, може виявитися для нього суїцидною

11
0

політичний оглядач коментує створення парламентсько-урядової коаліції

«Як на мене, від коаліції найбільше виграла «Наша Україна», тому що зараз настільки складна і не прогнозована ситуація, особливо в соціально-економічній сфері, що краще трохи відійти в бік. «Наша Україна» трохи відійшла, у неї є посади, але дуже такі вагомі отримав саме БЮТ, відповідно він отримав не стільки багато влади, як багато відповідальності. Дуже непростий оцей момент – відповідальність, яка може виявитись суїцидною для БЮТ. Тому я би не сказав однозначно, що Юлія Володимирівна виграла. Страшна гра у неї зараз іде. Подивимось, як воно буде. Я би не хотів зараз опинитись на місці Тимошенко. Соціалісти десь лишилися при своїх, вони нічого особливо не втратили, оскільки змогли відбити і відстояти Луценка», – вважає політичний оглядач, професор, доктор історичних наук Сергій Федака. Своїми міркуваннями з приводу того, хто отримав найбільший зиск від домовленого формату коаліції він поділився з кореспондентом ЗІКу 27 червня.

«А щодо дієвості коаліції – буде те, що описав Крилов у байці про лебедя, рака і щуку. Найгірше, звичайно, буде оцьому возові українському. Але, сподіваюсь, що кудись його все-таки будуть тягнути», – зазначив оглядач.

«Найімовірніше, що, справді, спікером стане Порошенко, однак такої зв’язки: уряд і парламент, яка була за прем’єрства Ющенка, в уряду Тимошенко, боюсь, не буде. Тоді була більшість, яка в принципі, працювала на Ющенка у парламенті, це не остання причина успіху його реформ», – вважає Сергій Федака.

Оглядач також припустив, що до кінця цього року уряд Тимошенко протримається, «а далі дуже тяжко прогнозувати».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також