Сергій Станко вилікував виразку шлунка гірським медом

9
0

Чоловік відмовився від алкоголю

38-річний Сергій Станко із села Нижній Бистрий Хустського району на Закарпатті мав відкриту форму виразки шийки шлунка та дванадцятипалої кишки. Місцеві старожили порадили лікуватися настоянкою з прополісу й гірським медом. Завдяки цьому виразки на органах травлення в чоловіка зарубцювалися.



Станко працює лісничим Нижньобистрянського лісництва 17 років. На роботі харчувався нерегулярно, часто в сухом’ятку. Періодично відчував дискомфорт у шлунку, але уваги на це не звертав.



2002 року під час відпустки поїхав із односельцями на заробітки в Ленінградську область Росії. Заготовляли там ліс. Чоловіки готували їжу самі.



— Через тиждень у мене почалася нудота, блювота. Із калом виходила кров, — згадує про хворобу Станко. — До місцевих лікарів не звертався. Мучився, терпів, бо хотів заробити якісь гроші для сім’ї. За півтора місяця схуд на 15 кілограмів.



Після повернення додому чоловік звернувся до медиків Хустської райлікарні. Здав аналізи, пройшов обстеження.



— Глотав шланг, — говорить про гастроендоскопічний діагностичний прилад. — Лікар сказав, що маю відкриті язви у двох місцях — на шийці шлунка та на дванадцятипалій кишці. Дивувався, як я з тим букетом хвороб жив, та ще й працював.




Лікар призначив курс лікування, але Станко відмовився лягати в стаціонарне відділення. Вирішив, що вдома краще почуватиметься. Упродовж 10 днів приймав ліки. Кровотеча припинилася, болі зменшилися. Старожили Нижнього Бистрого розповіли Сергієві старовинний рецепт лікування виразки.



— Щоранку натощак випивав склянку джерельної води. За хвилину-другу приймав 25 грамів настояного на прополісі 96-процентного спирту. Випивав свіже куряче яйце, з’їдав шматок вершкового масла й ложку натурального гірського меду. Курс лікування такий: приймати 10 днів, потім на стільки ж зробити перерву. Опісля повторити.



Сергій Станко стверджує, що виразки зарубцювалися, хоча на обстеження не ходив:



— Якщо турбує печія, то приймаю ранитидін п’ять днів, по таблетці ранком і ввечері. У весняно-осінній період готую настоянку на прополісі й приймаю 7-10 днів для профілактики.



Для настоянки 40 г прополісу заливає 1 л 96-відсоткового спирту. У темному прохолодному місці настоює тиждень.



Чоловік каже, що суворої дієти не дотримується. Їсть і смажене, і копчене. Однак відмовився від вина та пива, бо вони підвищують кислотність і подразнюють слизову оболонку шлунка.



— У компанії можу випити трохи горілки, бальзаму чи коньяку, — говорить. — Чарка міцного напою під добру закуску не зашкодить. Навпаки, піде на користь: шлунок продезинфікується й травлення буде кращим.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також