Що створювати спільно

18
0

Домовились сьогодні керівники Закарпаття та сусідньої області Угорщини

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші зустрівся сьогодні в Ніредьгазі з керівником Загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини Іштваном Фюлопом. Посадовці узгодили план співпраці між прикордонними областями. Зокрема, домовились провести День українсько-угорського співробітництва 28 липня, 14-15 червня – засідання міжнародного Трейд-клубу, активізувати роботу з підготовки генплану розбудови та реконструкції пунктів пропуску, у тому числі визначити перелік та статус як існуючих, так і перспективних.

Вирішили також на чергове засідання українсько-угорської міжурядової комісії винести пропозиції про розробку спільного проекту містобудівного розвитку транскордонного регіону, започаткувати на Закарпатті як пілотний проект запровадження європейської моделі розвитку територій, створення міжнародного Агентства регіонального розвитку, активізувати культурні та бізнесові контакти сусідніх областей.

Заплановано створення логістично-виставкового центру та промислового парку в районі перетину кордону автомагістраллю М-3 (поблизу Чопа та с. Дийда), розробити генеральну схему розміщення міні-гідроелектростанцій на притоках Тиси, та на Боржаві, створити єдиний туристичний простір в Карпатському регіоні і спільно запобігати паводкам.

Для поліпшення транспортного сполучення між Україною та Угорщиною ініціювати між відповідними міністерствами введення в експлуатацію поїздів Інтерсіті, повідомили ЗІА «Простір» у Закарпатській ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також