Щорічна колоноскопія потрібна чоловікам після 45-ти років для профілактики раку

34
1

Колоноскопія без болю, дискомфорту і на сучасному ендоскопічному обладнанні можлива в Діагностичному центрі лікарні.

Колоноскопія – це високоефективна діагностична процедура, що дозволяє лікареві-ендоскопісту оцінити стан слизової оболонки товстого кишківника за допомогою ендоскопа та виявити будь-які зміни. Процедура проводиться як з діагностичною, так і з лікувальною метою. Додатково під час колоноскопії можна провести забір матеріалу на біопсію, видалити новоутворення (зокрема, поліпи), зупинити кровотечу, видалити сторонній предмет тощо.

Показами до колоноскопії є:

- скринінг щодо раку товстого кишечника (процедура рекомендуються для людей старше 45 років і починаючи з 40 років для тих, хто має підвищений ризик розвитку раку товстого кишечника (наприклад, сімейний анамнез раку);

- кровотеча із прямої кишки, незрозуміла втрата ваги, хронічна діарея або закрепи, підвищена температура тіла протягом тривалого періоду без видимої причини;

- наявність патологічних домішок у калових масах – крові, слизу, гною;

- підозра на поліпи (колоноскопія може бути рекомендована для їх видалення та подальшого контролю);

- запальні захворювання кишечника та підозра на кишкову непрохідність;

- відчуття стороннього тіла у товстому кишківнику тощо.

На сьогодні колоноскопія є «золотим стандартом» у профілактиці раку товстої кишки, а занурення пацієнта в абсолютно безпечний стан медикаментозного сну дозволяє повністю виключити больові відчуття під час процедури. Більше про колоноскопію розповідає у відео, лікар-ендоскопіст Богдан Колодій.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

К
Коля

Насправді проводять її без обіцяного наркозу !!! Кожен рік би проводили молодим людям, хоча є вікові обмеження у колоноскопії!!

Читайте також